Mei Plasticvrij

Eerlijk is eerlijk, af en toe is het wel even schrikken als je het plastic bijeen aan het zoeken bent om weg te gooien. Vorig jaar al zette 'Mei Plasticvrij' het plasticprobleem op de agenda en werden er alternatieven voor plastic rietjes, zakjes en voorverpakte komkommers aangereikt. Ook dit jaar is #meiplasticvrij. Wat denk je er bijvoorbeeld van om wat meer kraantjeswater te drinken in plaats van flessenwater of wegwerpbekers te vervangen door herbruikbare varianten want geef toe, tegenwoordig hebben ze toch supermooie thermosflessen en kleurige meeneembekers die je maar wat graag op sleeptouw wil nemen!

Een waaier aan plasticvrije tips

  • Koop kleding van natuurlijke materialen
  • Laat geen afval achter in de natuur of op het strand
  • Neem een drinkfles of een herbruikbare beker mee, lekker makkelijk om bij te vullen
  • Wist je dat je met baking soda, (huishoud)azijn en water al een heel eind komt bij het schoonmaken? Met een mengsel van 1/4 azijn en 3/4 water maak je bijvoorbeeld zelf een allesreiniger, verwijder je zeepresten van de douche of kan je drinkglazen doen blinken.
  • Misschien staat jouw badkamer ook vol met potjes en tubes, het ideale moment om eens te kijken wat je nu echt nodig hebt en je daartoe te beperken.
  • Maak je eigen dressings en snacks in plaats van ze voorverpakt te kopen en bewaar ze in herbruikbare potjes.
  • Neem een grote boodschappentas mee als je gaat winkelen en probeer plastic verpakking te vermijden (of ga voor hetgene waar het minste plastic omheen zit)
  • Kies voor glazen flessen in plaats van voor de plastic varianten.
  • Koop zoveel mogelijk vers of in bulk
  • ...

Natuurlijk kan je nog veel verder gaan maar met enkele eenvoudige tips draag je al meteen je steentje bij aan een plasticvrijer leven. Welke uitdagingen ga jij aan?

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Speciale promoties Check het hier