Mei Plasticvrij

Eerlijk is eerlijk, af en toe is het wel even schrikken als je het plastic bijeen aan het zoeken bent om weg te gooien. Vorig jaar al zette 'Mei Plasticvrij' het plasticprobleem op de agenda en werden er alternatieven voor plastic rietjes, zakjes en voorverpakte komkommers aangereikt. Ook dit jaar is #meiplasticvrij. Wat denk je er bijvoorbeeld van om wat meer kraantjeswater te drinken in plaats van flessenwater of wegwerpbekers te vervangen door herbruikbare varianten want geef toe, tegenwoordig hebben ze toch supermooie thermosflessen en kleurige meeneembekers die je maar wat graag op sleeptouw wil nemen!

Een waaier aan plasticvrije tips

  • Koop kleding van natuurlijke materialen
  • Laat geen afval achter in de natuur of op het strand
  • Neem een drinkfles of een herbruikbare beker mee, lekker makkelijk om bij te vullen
  • Wist je dat je met baking soda, (huishoud)azijn en water al een heel eind komt bij het schoonmaken? Met een mengsel van 1/4 azijn en 3/4 water maak je bijvoorbeeld zelf een allesreiniger, verwijder je zeepresten van de douche of kan je drinkglazen doen blinken.
  • Misschien staat jouw badkamer ook vol met potjes en tubes, het ideale moment om eens te kijken wat je nu echt nodig hebt en je daartoe te beperken.
  • Maak je eigen dressings en snacks in plaats van ze voorverpakt te kopen en bewaar ze in herbruikbare potjes.
  • Neem een grote boodschappentas mee als je gaat winkelen en probeer plastic verpakking te vermijden (of ga voor hetgene waar het minste plastic omheen zit)
  • Kies voor glazen flessen in plaats van voor de plastic varianten.
  • Koop zoveel mogelijk vers of in bulk
  • ...

Natuurlijk kan je nog veel verder gaan maar met enkele eenvoudige tips draag je al meteen je steentje bij aan een plasticvrijer leven. Welke uitdagingen ga jij aan?

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

Speciale promoties Check het hier