Botox en fillers, een nieuw begin

Tot voor kort waren té gladde, rimpelloze gezichten zonder mimiek populair. Deze trend is gelukkig voorbij. Botox en fillers worden niet langer gebruikt als plamuurmiddel, maar wel om een gezicht te verfraaien en om mooi ouder te worden.

Onlangs las ik over een filmster die stopte met botox omdat ze zichzelf haast niet meer herkende.
Nancy:
In de muziek- en filmindustrie hangt veel af van het uiterlijk. Vooral vrouwen leken te denken dat ze er eeuwig jong moesten uitzien om aan de bak te blijven. Ze hadden er werkelijk alles voor over om elke lijn en rimpel uit hun gezicht te weren. Met alle gevolgen van dien.

Wat ging er mis?
Nancy:
Overgebruik van producten. Botuline is een middel om spieren te verlammen. Als je er teveel van gebruikt worden alle spieren van je gezicht platgelegd en verdwijnt elke  expressie. Geen frons, maar ook geen lachrimpel meer en ook geen enkele andere lijn die je gezichtsuitdrukking weergeeft. Een teveel aan filler zorgt dan weer voor hamsterwangen  of de typische eendenmond. Dat was even een hype, maar nu is de ‘natural look’ weer in.

Dus botox en fillers zijn passé?
Nancy:
Neen, maar men heeft wel ingezien dat deze producten ook kunnen bijdragen aan een mooi uiterlijk zonder dat je daarin hoeft te overdrijven. Met het ouder worden verliezen  we volume, vet en spiermassa in het gezicht, de huid gaat hangen en sommige rimpels geven een blijvende droevige of kwade aanblik. Met fillers kunnen we het volumetekort terug  aanvullen en de huid weer strakker maken of te kleine lippen vergroten. Botuline kan een streng gezicht zachter maken, of hangende mondhoeken terug ophalen. Ideaal is een  combinatietherapie met injectables, laser, peels en andere behandelingen voor onder andere collageenstimulatie, hydratatie, … Een goede arts met kennis van zaken kan een wereld van verschil maken.

Vanaf welke leeftijd kan je met deze producten aan de slag?
Nancy:
Vaak spreekt men over het wegwerken van rimpels bij rijpere vrouwen maar ook jongeren kunnen er preventief hun voordeel uit halen. Vanaf je dertigste beginnen de eerste  tekenen van huidveroudering. De eerste fijne lijntjes worden zichtbaar en geleidelijk aan begin je ook volume te verliezen. Met behulp van hele kleine hoeveelheden product kan je het  verschil bijwerken en lijnen verzachten. Zo hoef je later niet over te gaan tot het echte oplapwerk en dat kan vooral budgettair een groot verschil maken.

Je kent dus best je limieten wanneer je botox en fillers gebruikt?
Nancy:
Dat is de bedoeling. Daarom is een goede communicatie tussen arts en patiënt heel belangrijk. De verwachtingen moeten gelijklopen en er moet duidelijk afgebakend worden wat mogelijk is en wat dan weer een brug te ver zou zijn. Het resultaat moet natuurlijk ogen, niet overdreven. Het mooiste compliment is wanneer iemand te horen krijgt dat zij er fantastisch uitziet voor haar leeftijd, zonder de bijkomende vraag welke arts daarvoor verantwoordelijk is.

Cosmedics verhuist …
Vanaf mei verhuist dr. Anthone met het team van Cosmedics naar de Boudewijnlaan in Heist-op-den-Berg. Door de samenwerking met de Prohairclinic kan je daar terecht met alle vragen over huid, lichaam en haar. Er zullen ook op regelmatige basis info-avonden en workshops gegeven worden, de data daarvan verschijnen op de website.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

IG Beauty

Ben je op zoek naar een verzorging met zichtbaar resultaat en met producten van de hoogste kwaliteit? Dan kan je terecht bij IG Beauty! In de winkel vind je ook alle producten om thuis te gebruiken en leuke geschenken.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en verzekeringsmakelaar in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier