Nieuws uit de regio

21-10-2018 - Heist-op-den-Berg

“In Heist is niet alles wat het lijkt”

Een week na 14 oktober staat de vorming van het nieuwe schepencollege in Heist nog altijd even ver als op de verkiezingsavond en zit de vorming van een nieuw bestuur duidelijk in een impasse.

CD&V (24.5 % van de stemmen)en NVA (23,7 %) hebben allebei 10 zetels in de gemeenteraad. Eén van de 2 is onmisbaar om een ‘regering’ te vormen. Maar blijkbaar lopen de aftastende gesprekken niet echt vlot. Enkele lokale partijvoorzitters, Marleen Verschaeren (SP.a), Patrick Cottenie (N-VA) en Steven Van Raemdonck (Open VLD) stonden op de kieslijsten, maar raakten niet verkozen. Volgens een insider maakt het dat niet gemakkelijker.

Provinciaal deputé Jan De Haes (N-VA), als lijstduwer ook verkozen met 702 stemmen, heeft het initiatief genomen om een ‘informateursronde’ te doen. “Ik stel vast dat in Heist-op-den-Berg de grootste partij er tot op heden nog niet in gelukt is om een coalitie tot bestuur op de been te brengen. Ook al lijkt een oplossing misschien eenvoudig, toch is in Heist vandaag niet alles wat het lijkt. Als alle puzzelstukjes eerlijk en oprecht op tafel gelegd worden, kunnen we uit de impasse geraken. Alleen zo zullen de mogelijke openingen dan wel hinderpalen opgelijst kunnen worden. Alleen zo zal een gedragen coalitie een eerlijke kans krijgen.”

Anderen zien in het initiatief van De Haes dan weer een teken van mogelijke interne verdeeldheid binnen N-VA.

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Speciale promoties Check het hier