Nieuws uit de regio

21-10-2018 - Heist-op-den-Berg

“In Heist is niet alles wat het lijkt”

Een week na 14 oktober staat de vorming van het nieuwe schepencollege in Heist nog altijd even ver als op de verkiezingsavond en zit de vorming van een nieuw bestuur duidelijk in een impasse.

CD&V (24.5 % van de stemmen)en NVA (23,7 %) hebben allebei 10 zetels in de gemeenteraad. Eén van de 2 is onmisbaar om een ‘regering’ te vormen. Maar blijkbaar lopen de aftastende gesprekken niet echt vlot. Enkele lokale partijvoorzitters, Marleen Verschaeren (SP.a), Patrick Cottenie (N-VA) en Steven Van Raemdonck (Open VLD) stonden op de kieslijsten, maar raakten niet verkozen. Volgens een insider maakt het dat niet gemakkelijker.

Provinciaal deputé Jan De Haes (N-VA), als lijstduwer ook verkozen met 702 stemmen, heeft het initiatief genomen om een ‘informateursronde’ te doen. “Ik stel vast dat in Heist-op-den-Berg de grootste partij er tot op heden nog niet in gelukt is om een coalitie tot bestuur op de been te brengen. Ook al lijkt een oplossing misschien eenvoudig, toch is in Heist vandaag niet alles wat het lijkt. Als alle puzzelstukjes eerlijk en oprecht op tafel gelegd worden, kunnen we uit de impasse geraken. Alleen zo zullen de mogelijke openingen dan wel hinderpalen opgelijst kunnen worden. Alleen zo zal een gedragen coalitie een eerlijke kans krijgen.”

Anderen zien in het initiatief van De Haes dan weer een teken van mogelijke interne verdeeldheid binnen N-VA.

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier