Nieuws uit de regio

16-09-2018 - Heist-op-den-Berg

Nog 16 maanden wachten op zwembad

In de Lostraat werd ‘de eerste steen’ gelegd voor het nieuwe Heistse zwembad. Maandag 17 september is er nog een uitspraak in het kortgeding, aangespannen door enkele buren, maar het Heistse gemeentebestuur is vol vertrouwen dat de werken mogen doorgaan.

In 2017 werden meer dan 100.000 zwembeurten genoteerd in de 2 Heistse zwembaden, aan de Lostraat en in de gemeenteschool in Itegem. Beide baden zijn echter tot op den draad versleten en ‘het publiek verwacht ook meer van waterrecreatie dan 30 jaar geleden’, aldus burgemeester Vleugels.  Sportschepen Nand Blauwens benadrukt dat het project het resultaat is van een afweging van de wensen en noden van de bevolking tegenover de financiële draagkracht van de gemeente. ‘Nu kosten de 2 Heistse zwembaden ons ongeveer één miljoen per jaar’, heeft financieschepen Carl Verelst uitgerekend. ‘Het nieuwe bad meet 25 x 17 m met een duikput van 3,80 m. Daarnaast komt een instructiebad met beweegbare bodem en een recreatiebad met speeltoestellen. Samen met de omgevingswerken zal dat de gemeente ongeveer 1,5 miljoen per jaar kosten”.

Het zwembadcomplex zal deel uitmaken van het Park van Riemen, een gemeentepark van aan de spoorweg tot het huidige Hof van Riemen. Achter het zwembad is nu al een parking voorzien voor ongeveer 200 wagens, met een voet- en fietsverbinding naar De Sporthal.

Er is bijzonder veel aandacht besteed aan de waterhuishouding van het gebied dat in het verleden nogal drassig was.  Het water van de Heistse berg baant zich langs hier een weg naar de Bergebeek. Naast de bestaande riolering in de Lostraat werd op de site van het park een kanjer van een beek gegraven met bovenop een bufferbekken van 2400 m².

In maart volgend jaar hoopt men met de binnenafwerking te beginnen. In juni 2019 wordt de toegangsweg gebetonneerd zodat die tijdens het bouwverlof kan uitharden en de politici die nu nog mooi in het pak bij de eerste-steen-legging waren, hopen in januari 2020 in hun zwempak te kunnen komen om de eerste duik in Het Zwembad te kunnen doen.

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier