Nieuws uit de regio

16-09-2018 - Heist-op-den-Berg

Worden de leerlingen van het H.Hartcollege nu slimmer?

Hoewel er al een tijdje les gegeven wordt, is het nieuwe H.Hartcollege op pas 14 september officieel in gebruik genomen en ingezegend door de Antwerpse bisschop Johan Bony.

In een eerste fase werd de bovenbouw (6.636m²) en sporthal (2.800m²) gerealiseerd; in een tweede fase de middenschool (3.850m²) en basisschool (2.358m²). De totale oppervlakte van het bouwproject bedraagt dus bijna 16.000 m². Ook de kleuterklassen en lagere school werden volledig vernieuwd. Maar liefst 1.437 leerlingen gaan er vanaf deze maand terug naar school. Hiermee is de campus één van de grootste schoolprojecten in Vlaanderen.

Onder de personaliteiten die het woord voerden op de openingsreceptie ook Steven Goegebeur, vader van een van de leerlingen.

“We spenderen ongeveer 80% van onze tijd in gebouwen. Het is dan ook van belang dat onze kinderen en ons personeel zich goed voelen,” zegt Luc Lauwaet, Directeur Middenschool. “Om een aangenaam en gezond kader te garanderen, hebben wij gekozen voor een structuur met veel glas, met overal voldoende zonnewering”.  Studies  hebben eerder al aangetoond dat in klaslokalen met grote raamoppervlakken, waar dus voldoende daglicht aanwezig is, studenten tussen de 7% à 18% hoger scoren op testen dan leerlingen die aan minder natuurlijk daglicht worden blootgesteld.

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Speciale promoties Check het hier