Nieuws uit de regio

21-06-2018 - Heist-op-den-Berg

Hnita opent Jazz Bar op braderij

Tijdens de Braderij in Heist-op-den-Berg houdt Hnita op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni tijdelijk een Hnita Jazz Bar open in de Bergstraat. Blikvanger wordt een mural van de Heistse graffitikunstenaar Björn De Weerdt, die Toots Thielemans portretteert. Toots’ beeltenis zal ook na de Braderij het Heistse straatbeeld blijven sieren.

Björn De Weerdt (°1979) legt momenteel de laatste hand aan het kunstwerk. Het was een bewuste keuze om een artiest te portretteren die een band heeft met het rijke jazzverleden van Heist-op-den-Berg. Een portret van de Belgische jazzlegende Toots Thielemans (1922-2016) leek, ook als hommage aan Toots zelf, zeer gepast. In de jaren ’70, ’80 en ’90 speelde Thielemans meermaals voor de Hnita Jazz Club. In 2012 gaf hij een van zijn laatste publieke optredens in het Heistse CC Zwaneberg, in het kader van Remembering Juul, het ondertussen jaarlijkse eerbetoon aan Hnitastichter Juul Anthonissen. Kort voor zijn dood verleende Thielemans nog zijn medewerking aan de documentaire Juul’s Ears, over de geschiedenis van de Hnita Jazz Club en het levensverhaal van Juul Anthonissen, die begin november in Mechelen in première ging.

De Hnita Jazz Bar opent haar deuren op vrijdag 22 juni in de Bergstraat 164, op de plek waar vroeger de Boa Vista beach bar gevestigd was. Het initiatief is bedoeld om de komende restauratie en renovatie van de Hnita-Hoeve in de Lostraat te ondersteunen. Meer nieuws daarover volgt na de zomer. Het portret van Toots Thielemans siert de muur van Bergstraat 162. In de loop van het weekend zijn er in de Hnita Jazz Bar ook enkele jazzconcerten en dj-sets. De concerten leggen de klemtoon op Heists jazztalent, met

 - op vrijdag 22 augustus om 19.30 uur: Kind of Quartet met Steven Hellemans (gitaar), Stan Driesen (keyboards), Herwig Scheck (elektrische bas) en Raf Helsen (drums),

- op zondag 24 augustus om 16.00 uur: The H-Team feat. Steven De Wijngaert (drums) en Aalex Vertommen (zang).

De toegang tot deze concerten is gratis. Wenst u meer info, gelieve dan contact op te nemen met Peter Anthonissen (voorzitter Hnita) op tel. 0471 89 26 86.

 

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier