Nieuws uit de regio

28-04-2024 - Hallaar

Te voet naar Scherpenheuvel

De kerken lopen steeds verder leeg, maar de bedevaart naar Scherpenheuvel trekt blijkbaar nog velen aan. En échte bedevaarders gaan te voet in de maand mei. Op woensdag 1 mei vertrekken vanuit Heist-op-den-Berg alvast 2 groepen op deze al dan niet devote wandeltocht. Op de parking in Hallaar centrum vertrekt op woensdagmorgen om 6 u een vriendengroep die zelf al een lange traditie hebben, maar waarbij iedereen kan aansluiten met extra mogelijkheid om mee te stappen vanaf halfweg. De wandelaars van de  Landelijke Gilde van Schriek starten zelfs al een uurtje vroeger: om 5 u aan het kapelletje aan het parochiecentrum in de Leo Kempenaersstraat.

Hallaar

De Hallaarse groep maakt er een tocht van ongeveer 30 km van, voor ongeveer de helft over niet verharde wegen. Het parcours werd grondig hertekend omwille van de regenval van de voorbije weken en maanden die vooral van de Goren in Westmeerbeek een moeras hebben gemaakt.  Halfweg is een tussenstop waar de meegebrachte boterhammen kunnen verorberd worden. Daar kunnen  ook nieuwe wandelaars aansluiten die een dikke 30 km teveel vinden om te stappen: rond 9.30 u in café ’t Hoekske, Oude Mechelsebaan 427, Gijmel, gehucht van Langdorp, gemeente Aarschot.  Inschrijven is niet nodig, alleen op tijd op de vertrekplaats en naast een pakje boterhammen, zeker een goed humeur in de rugzak. Info: Maurits Wouters 0474 56 27 87.

Schriek

De tocht van de Schriekse Landelijke Gilde bedraagt een 28 km langsheen onverharde en onbekende wegen. “We zoeken de pareltjes op om u te verrassen tijdens deze trip,” vertelt Jelle Claes van de gilde. “Onderweg worden we verwend met 3 tussenstops met allerlei lekkers om zeker niet stil te vallen. Eenmaal ter plaatse aangekomen trakteren we jullie nog een lekker drankje bij Sint Jozef Brasserie. Voor de liefhebbers is er omstreeks 15 uur een misviering.”. De trip is volledig gratis maar het is wel verplicht om in te schrijven via de website www.lgschriek.be of via Jelle Claes: 0473/45.55.35

 

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier