Nieuws uit de regio

26-06-2019 - Heist-op-den-Berg

Wat groeit er in mijne hof?

Het laatste weekend van juni organiseert de Landelijke Gilde ‘Open Tuinen’, waarbij particulieren hun tuin open zetten voor het grote publiek. Eén van de opvallende deelnemers uit de regio is Louis Van den Vonder (73) uit de Oude Straat 13 te Heist. Louis was 44 jaar actief bij de groendienst van de gemeente, maar hoewel hij al 8 jaar iet meer aan de gemeente werkt, zorgt hij er nu nog steeds voor dat in de trouwzaal van de gemeente elke week een nieuw fris boeket staat.

De tuin van Louis is niet mooi gestructureerd , maar er staan wel meer dan 450 verschillende bloemen en struiken. De Heistse bloemschikker kent niet alleen alle Nederlandse namen van de planten, naar ook de Latijnse, hoewel hij daarvoor soms diep in zijn geheugen moet graven. Voor al zijn bloemstukken gebruikt Louis praktisch uitsluitend materiaal uit zijn eigen hof. Alleen als hij veel rozen nodig heeft gaat hij die wel eens kopen.  Zelfs Mildred Goelen, een bekende Vlaamse bloemschikster wiens werk regelmatig in de gespecialiseerde pers te zien is, komt aan de Oudestraat soms wel eens kijken of ze niets kan gebruiken. Bij elke speciale gelegenheid in Heist, maakt Louis een passend bloemstuk: hij heeft dus al regelmatig de Heistse zwaan aangekleed. Zo is hij bijzonder fier dat hij alle bloemstukken heeft gemaakt bij het bezoek van de koning in 2008. Ondertussen heeft hij zich al verschillende truuken  eigen gemaakt, zoals viburnumbladeren even in de diepvries steken om ze een andere kleur te laten krijgen, of de planten in de serre ‘voortrekken’ zodat ze tegen ‘Open Tuinen’ in bloei staan. Louis vult niet alleen traditionele vazen en andere bloempotten, maar komt af en toe ook meer origineel uit de hoek door bijvoorbeeld het aankleden van paspoppen met natuurlijke materialen of complete natuurlandschappen met beesten, allemaal gemaakt met bloemen en bladeren uit zijn tuin.

Andere Heistse tuinen die op 29 en 30 juni open zijn van 10 tot 18 u zijn:
 

  • de formele, romantische tuin van Lizzy Heylen aan de Valleistraat 2B
  • de architecturale rozentuin van René en Vera Schellens-Tijs aan Hallaaraard 4
  • de Engelse rozentuin van de familie Van Loock-Leys uit de Peerdsdonkendreef 16
  • de ‘tropical garden look’ Het Himalayarijk van Johan Raps aan de Masheidedreef 2
  • de creatieve vijvertuin van Marc en Diane Van den Put-Heremans aan de Schriekstraat 81

 

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Speciale promoties Check het hier