Nieuws uit de regio

04-05-2019 - Hulshout

Geen ‘Zone 30’ op de vernieuwde Grote Baan

Na meer dan een jaar verkeerswerken is de Grote Baan in Hulshout terug open. Een mooie zachtlopende asfalt maar zonder ‘zone 30’ aan kleuterschool ‘De Toverdoos’. “Onbegrijpelijk”, volgens Laura Kunnen, mama van een kleuter en N-VA gemeenteraadslid.

“We kunnen het nooit uitsluiten, maar een ongeval met een kleuter aan de schoolpoort wil niemand meemaken, noch op zijn geweten hebben,” aldus de jonge mama. “Daarom willen wij dat onze kinderen een maximale bescherming krijgen op weg van en naar de school”. Ze vraagt om een duidelijke Zone 30 te voorzien en het zebrapad door te trekken tot over het fietspad. “Electrische fietsen kunnen door het groene licht tegen 40 km per uur voorbij de school rijden”.

De meerderheid in de gemeenteraad stemde echter tegen het voorstel . Schepen van mobiliteit Joost Verhaegen argumenteerde dat de ingang langs de Grote Baan niet de hoofdingang is. “In 2012 is de vraag reeds onderzocht. De verkeerscommissie én de school zelf waren van oordeel dat het niet nodig was”.  Verhaegen zal de vraag nog wel voorleggen aan de adviserende commissie.

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier