Nieuws uit de regio

04-05-2019 - Hulshout

Geen ‘Zone 30’ op de vernieuwde Grote Baan

Na meer dan een jaar verkeerswerken is de Grote Baan in Hulshout terug open. Een mooie zachtlopende asfalt maar zonder ‘zone 30’ aan kleuterschool ‘De Toverdoos’. “Onbegrijpelijk”, volgens Laura Kunnen, mama van een kleuter en N-VA gemeenteraadslid.

“We kunnen het nooit uitsluiten, maar een ongeval met een kleuter aan de schoolpoort wil niemand meemaken, noch op zijn geweten hebben,” aldus de jonge mama. “Daarom willen wij dat onze kinderen een maximale bescherming krijgen op weg van en naar de school”. Ze vraagt om een duidelijke Zone 30 te voorzien en het zebrapad door te trekken tot over het fietspad. “Electrische fietsen kunnen door het groene licht tegen 40 km per uur voorbij de school rijden”.

De meerderheid in de gemeenteraad stemde echter tegen het voorstel . Schepen van mobiliteit Joost Verhaegen argumenteerde dat de ingang langs de Grote Baan niet de hoofdingang is. “In 2012 is de vraag reeds onderzocht. De verkeerscommissie én de school zelf waren van oordeel dat het niet nodig was”.  Verhaegen zal de vraag nog wel voorleggen aan de adviserende commissie.

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier