Nieuws uit de regio

05-02-2019 - Hallaar

Wie wil er boer worden op de Averegtenboerderij

Er is nog geen oplossing voor het ‘educatief centrum’, de voormalige kinderboerderij in de Averegten, die al leegstaat sinds januari 2018. Een eerste voorstel van provinciaal deputé Jan De Haes werd niet goedgekeurd omwille van ‘te duur’.

Het gebouw aan de Langendijk beantwoordt niet aan de normen van de 21ste eeuw en heeft dringend een grondige renovatie nodig.  “Om de kinderboerderij weer state-of-the-art te krijgen zou ongeveer 850.000 euro kosten” aldus de Heistse deputé. Bij het project rond de herwaardering van de oude boerderij werden verschillende partners betrokken, van de nieuwe landbouwschool van het Heistse Atheneum en het Instituut Mevrouw Govaerts tot zelfs het woonzorgcentrum Ten Kerselaere. Eén van de vragen die nog niet zijn opgelost is: Wat met de boerderij buiten de schoolvakanties? Voorlopig is er bij de provincie helaas geen budget voor een definitieve oplossing.

De Haes wil echter niet bij de pakken blijven zitten en werkt aan een ‘light-versie’ waarbij vanaf september waarschijnlijk ook de landbouwafdeling van het atheneum zal betrokken worden.

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier