Nieuws uit de regio

05-02-2019 - Hallaar

Wie wil er boer worden op de Averegtenboerderij

Er is nog geen oplossing voor het ‘educatief centrum’, de voormalige kinderboerderij in de Averegten, die al leegstaat sinds januari 2018. Een eerste voorstel van provinciaal deputé Jan De Haes werd niet goedgekeurd omwille van ‘te duur’.

Het gebouw aan de Langendijk beantwoordt niet aan de normen van de 21ste eeuw en heeft dringend een grondige renovatie nodig.  “Om de kinderboerderij weer state-of-the-art te krijgen zou ongeveer 850.000 euro kosten” aldus de Heistse deputé. Bij het project rond de herwaardering van de oude boerderij werden verschillende partners betrokken, van de nieuwe landbouwschool van het Heistse Atheneum en het Instituut Mevrouw Govaerts tot zelfs het woonzorgcentrum Ten Kerselaere. Eén van de vragen die nog niet zijn opgelost is: Wat met de boerderij buiten de schoolvakanties? Voorlopig is er bij de provincie helaas geen budget voor een definitieve oplossing.

De Haes wil echter niet bij de pakken blijven zitten en werkt aan een ‘light-versie’ waarbij vanaf september waarschijnlijk ook de landbouwafdeling van het atheneum zal betrokken worden.

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Speciale promoties Check het hier