Nieuws uit de regio

05-02-2019 - Hallaar

Wie wil er boer worden op de Averegtenboerderij

Er is nog geen oplossing voor het ‘educatief centrum’, de voormalige kinderboerderij in de Averegten, die al leegstaat sinds januari 2018. Een eerste voorstel van provinciaal deputé Jan De Haes werd niet goedgekeurd omwille van ‘te duur’.

Het gebouw aan de Langendijk beantwoordt niet aan de normen van de 21ste eeuw en heeft dringend een grondige renovatie nodig.  “Om de kinderboerderij weer state-of-the-art te krijgen zou ongeveer 850.000 euro kosten” aldus de Heistse deputé. Bij het project rond de herwaardering van de oude boerderij werden verschillende partners betrokken, van de nieuwe landbouwschool van het Heistse Atheneum en het Instituut Mevrouw Govaerts tot zelfs het woonzorgcentrum Ten Kerselaere. Eén van de vragen die nog niet zijn opgelost is: Wat met de boerderij buiten de schoolvakanties? Voorlopig is er bij de provincie helaas geen budget voor een definitieve oplossing.

De Haes wil echter niet bij de pakken blijven zitten en werkt aan een ‘light-versie’ waarbij vanaf september waarschijnlijk ook de landbouwafdeling van het atheneum zal betrokken worden.

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier