Nieuws uit de regio

01-12-2018 - Putte

Kleine en grote burgemeesters

Terwijl Heist nog geen nieuw schepencollege heeft, heeft Putte er al twee: een grote-mensen-bestuur en een kindergemeenteraad die op zaterdag 1 december de eed heeft afgelegd in handen burgemeester Peter Gysbrechts

De 5de leerjaren uit de zes Putse scholen verkozen de voorbije weken 18 kinderraadsleden. Daaruit werd de  kinderburgemeester en 5 schepenen verkozen. Margot Timmermans (Alice Nahon) is de nieuwe kinderburgemeester. Verder maken nog deel uit van het college:  Anouk Torfs (VB Beerzel) schepen van feesten, Alix Peeters (VB Grasheide) voor  onderwijs en dierenwelzijn, Jana Maes (VB Peulis) voor cultuur,  Lotte Heylen (Dr. Jozef Weyns) schepen van milieu en veiligheid, Maarten Van Dyck (VB Putte) schepen van sport en  Mats Van Keilegom (Alice Nahon) schepen van kind en jeugd. “De kindergemeenteraad wordt tweejaarlijks opnieuw verkozen. De huidige legislatuur loopt van nu tot 1 juli 2020. Daarna zullen nieuwe verkiezingen volgen”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts. Het initiatief en de volledige uitwerking is in handen van de kind- & jeugddienst die ook de functie van secretaris voor hun rekening nemen. “De bedoeling is dat we kinderen een échte stem geven in onze gemeente,” vervolgt schepen van jeugd Inge De Bie, “De kindergemeenteraad kan adviezen verlenen aan het college en de gemeenteraad waaruit dan mogelijk concrete beslissingen kunnen volgen. Daarnaast organiseert de kindergemeenteraad diverse activiteiten voor en door kinderen, al dan niet gekoppeld aan een goed doel.”

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier