Nieuws uit de regio

01-12-2018 - Putte

Kleine en grote burgemeesters

Terwijl Heist nog geen nieuw schepencollege heeft, heeft Putte er al twee: een grote-mensen-bestuur en een kindergemeenteraad die op zaterdag 1 december de eed heeft afgelegd in handen burgemeester Peter Gysbrechts

De 5de leerjaren uit de zes Putse scholen verkozen de voorbije weken 18 kinderraadsleden. Daaruit werd de  kinderburgemeester en 5 schepenen verkozen. Margot Timmermans (Alice Nahon) is de nieuwe kinderburgemeester. Verder maken nog deel uit van het college:  Anouk Torfs (VB Beerzel) schepen van feesten, Alix Peeters (VB Grasheide) voor  onderwijs en dierenwelzijn, Jana Maes (VB Peulis) voor cultuur,  Lotte Heylen (Dr. Jozef Weyns) schepen van milieu en veiligheid, Maarten Van Dyck (VB Putte) schepen van sport en  Mats Van Keilegom (Alice Nahon) schepen van kind en jeugd. “De kindergemeenteraad wordt tweejaarlijks opnieuw verkozen. De huidige legislatuur loopt van nu tot 1 juli 2020. Daarna zullen nieuwe verkiezingen volgen”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts. Het initiatief en de volledige uitwerking is in handen van de kind- & jeugddienst die ook de functie van secretaris voor hun rekening nemen. “De bedoeling is dat we kinderen een échte stem geven in onze gemeente,” vervolgt schepen van jeugd Inge De Bie, “De kindergemeenteraad kan adviezen verlenen aan het college en de gemeenteraad waaruit dan mogelijk concrete beslissingen kunnen volgen. Daarnaast organiseert de kindergemeenteraad diverse activiteiten voor en door kinderen, al dan niet gekoppeld aan een goed doel.”

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier