Nieuws uit de regio

01-12-2018 - Putte

Kleine en grote burgemeesters

Terwijl Heist nog geen nieuw schepencollege heeft, heeft Putte er al twee: een grote-mensen-bestuur en een kindergemeenteraad die op zaterdag 1 december de eed heeft afgelegd in handen burgemeester Peter Gysbrechts

De 5de leerjaren uit de zes Putse scholen verkozen de voorbije weken 18 kinderraadsleden. Daaruit werd de  kinderburgemeester en 5 schepenen verkozen. Margot Timmermans (Alice Nahon) is de nieuwe kinderburgemeester. Verder maken nog deel uit van het college:  Anouk Torfs (VB Beerzel) schepen van feesten, Alix Peeters (VB Grasheide) voor  onderwijs en dierenwelzijn, Jana Maes (VB Peulis) voor cultuur,  Lotte Heylen (Dr. Jozef Weyns) schepen van milieu en veiligheid, Maarten Van Dyck (VB Putte) schepen van sport en  Mats Van Keilegom (Alice Nahon) schepen van kind en jeugd. “De kindergemeenteraad wordt tweejaarlijks opnieuw verkozen. De huidige legislatuur loopt van nu tot 1 juli 2020. Daarna zullen nieuwe verkiezingen volgen”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts. Het initiatief en de volledige uitwerking is in handen van de kind- & jeugddienst die ook de functie van secretaris voor hun rekening nemen. “De bedoeling is dat we kinderen een échte stem geven in onze gemeente,” vervolgt schepen van jeugd Inge De Bie, “De kindergemeenteraad kan adviezen verlenen aan het college en de gemeenteraad waaruit dan mogelijk concrete beslissingen kunnen volgen. Daarnaast organiseert de kindergemeenteraad diverse activiteiten voor en door kinderen, al dan niet gekoppeld aan een goed doel.”

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Speciale promoties Check het hier