Nieuws uit de regio

22-11-2018 - Heist-op-den-Berg

Toekan, een gezellig nest vol muziek

Vanaf 1 december is de Heistse Bergstraat een unieke shop rijker: In de voormalige speelgoedwinkel aan de Bergstraat 22, opent ‘Toekan’, een toffe ontmoetingsplaats voor een koffie, wijntje of pintje met tegelijkertijd ook een originele muziekwinkel met enerzijds een eigenwijze keuze van vinylplaten maar anderzijds ook ‘alles wat ketens of online-giganten te bieden hebben' .

Initiatiefnemers Kristof Meeus en Gert De Bie noemen zichzelf op muzikaal vlak ‘twee handen op een buik’. Kristof komt uit het bijzonder onderwijs en Gert is een BH (Bekende Heistenaar) van Staminiee De Living en Boekhandel Het Voorwoord. “Toekan moet een gezellig nest worden, waar je tot rust kan komen met een krakende vinylplaat op de achtergrond, waar je niet alleen muziek kan ‘kopen’ maar ook ‘beleven’ ”, is de samenvatting van sfeer die ze nastreven. “Vinyl is een steeds groter wordende nichemarkt die nog groeit met de dag en waarvoor het publiek terug steeds groter wordt. Mensen willen muziek kunnen ‘vasthouden’ eneen mooie hoes bewonderen”.  Met hun zaak willen ze een weerstand bieden de ‘streaming’ en de Amazon’s van deze wereld. “Elke winkelstraat begint hetzelfde te gelijken met steeds terugkerende ketens, maar in de Bergstraat zie je toch af en toe een zaak die er uit springt voor mensen die teruggrijpen naar een authentiek product. Daar willen wij ook bij horen”, aldus Kristof en Gert. Op de bovenverdieping hebben ze een ‘jungle room’ ingericht waar je eventueel rustig wat kantoorwerk doen en ook een ruimte voor kleine vergaderingen. Elke zaterdagnamiddag worden er plaatjes gedraaid door lokale mensen, elk met hun eigen karakter en oprechtheid.

Kristof en Gert verwijzen naar de rijke muzikale geschiedenis van Heist in alle genres van de opnamestudio’s voor Vlaamse zangers bij Luc Derdin, de platenpersen van  Monopole Records of jazz van Juul Anthonissen tot de Heistse Operettekring.  Ook de muzikale toekomst van Heist ziet er goed uit, zowel op klassiek vlak met o.m. de schitterende pianisten Veerle Peeters en Tom Hermans als de vele pop- en rockgroepjes die hier uit de grond schieten en het rijke fanfareleven. Op 20 december om 20 u komt in de Toekan de wandelende encyclopedie van de popmuziek, Jan Delvaux, in Toekan een lezing geven over de Belpop-geschiedenis van Heist-op-den-Berg.

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Speciale promoties Check het hier