Nieuws uit de regio

22-11-2018 - Heist-op-den-Berg

Toekan, een gezellig nest vol muziek

Vanaf 1 december is de Heistse Bergstraat een unieke shop rijker: In de voormalige speelgoedwinkel aan de Bergstraat 22, opent ‘Toekan’, een toffe ontmoetingsplaats voor een koffie, wijntje of pintje met tegelijkertijd ook een originele muziekwinkel met enerzijds een eigenwijze keuze van vinylplaten maar anderzijds ook ‘alles wat ketens of online-giganten te bieden hebben' .

Initiatiefnemers Kristof Meeus en Gert De Bie noemen zichzelf op muzikaal vlak ‘twee handen op een buik’. Kristof komt uit het bijzonder onderwijs en Gert is een BH (Bekende Heistenaar) van Staminiee De Living en Boekhandel Het Voorwoord. “Toekan moet een gezellig nest worden, waar je tot rust kan komen met een krakende vinylplaat op de achtergrond, waar je niet alleen muziek kan ‘kopen’ maar ook ‘beleven’ ”, is de samenvatting van sfeer die ze nastreven. “Vinyl is een steeds groter wordende nichemarkt die nog groeit met de dag en waarvoor het publiek terug steeds groter wordt. Mensen willen muziek kunnen ‘vasthouden’ eneen mooie hoes bewonderen”.  Met hun zaak willen ze een weerstand bieden de ‘streaming’ en de Amazon’s van deze wereld. “Elke winkelstraat begint hetzelfde te gelijken met steeds terugkerende ketens, maar in de Bergstraat zie je toch af en toe een zaak die er uit springt voor mensen die teruggrijpen naar een authentiek product. Daar willen wij ook bij horen”, aldus Kristof en Gert. Op de bovenverdieping hebben ze een ‘jungle room’ ingericht waar je eventueel rustig wat kantoorwerk doen en ook een ruimte voor kleine vergaderingen. Elke zaterdagnamiddag worden er plaatjes gedraaid door lokale mensen, elk met hun eigen karakter en oprechtheid.

Kristof en Gert verwijzen naar de rijke muzikale geschiedenis van Heist in alle genres van de opnamestudio’s voor Vlaamse zangers bij Luc Derdin, de platenpersen van  Monopole Records of jazz van Juul Anthonissen tot de Heistse Operettekring.  Ook de muzikale toekomst van Heist ziet er goed uit, zowel op klassiek vlak met o.m. de schitterende pianisten Veerle Peeters en Tom Hermans als de vele pop- en rockgroepjes die hier uit de grond schieten en het rijke fanfareleven. Op 20 december om 20 u komt in de Toekan de wandelende encyclopedie van de popmuziek, Jan Delvaux, in Toekan een lezing geven over de Belpop-geschiedenis van Heist-op-den-Berg.

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Speciale promoties Check het hier