Creatief in tijden van corona

Hebben we ons het afgelopen jaar niet allemaal een beetje heruitgevonden? Maakte je misschien wat meer tijd om te gaan sporten, een leuk boek te lezen of aan het knutselen te slaan? Ook ondernemers die hun zaak noodgedwongen moesten sluiten of op een lager pitje moesten zetten, gingen op zoek naar een nieuwe uitlaatklep.

artistiek handwerkArtistiek handwerk
Ook de reissector kreeg het zwaar te verduren. Nadia van 2-Travel in Putte maakte het afgelopen jaar wat meer tijd om creatief bezig te zijn met haar handen. Ze plaatste haar kleitafel vooraan in haar  kantoor zodat ze rustig potjes en schaaltjes kon boetseren terwijl ze toch aanwezig bleef voor eventuele vragen. Verder kocht ze ook een oven waarin ze haar creaties kan bakken en vandaag staat er in  het Putse reisbureau een mooi houten rekje waarop de keramiek van Nadia staat uitgestald. Iets creëren met je handen, de klei voelen tussen de vingers en deze kneden en boetseren tot het gewenste resultaat geeft ongetwijfeld veel voldoening.

van kapsel naar modeVan kapsels naar mode, een kleine stap
Nathalie van De Hoofdzaak in Hulshout had in de periode dat de kapperszaken gesloten waren geen zin om bij de pakken neer te blijven zitten. Ze ging online op zoek naar een cursus om een eigen  website met webshop op te zetten waar ze in eerste instantie haarverzorgingsproducten en kleuringen verkocht. Haar passie voor mode zorgde er echter voor dat het ook ging kriebelen om eens op  verkenning te gaan in de huidige mode- en accessoiretrends. De stap van een modieus kapsel naar een modieuze outfit was dan ook snel gezet en vandaag kan je terecht bij ‘De Fashion Zaak’ voor een  leuke outfit met bijpassende accessoires.

take awayTake away please
Koffie, sushi, hamburgers of pizza, … dat konden we voordien ook al afhalen of aan huis laten leveren. Maar een volledig culinair menu, dat is toch weer wat anders. Ook de horecazaken haalden alles uit de kast om je toch wat lekkers voor te schotelen. Ze zorgden voor piekfijn afgewerkte gerechtjes in een afhaaldoosje om ook thuis toch een beetje dat restaurantgevoel te beleven. En hoe gezellig het ook was aan onze eigen eettafel, het mooiste bedankje voor de afgelopen maanden geef je hen met een bezoekje aan hun zaak van zodra het terug mag. En geef toe, ergens lekker gaan eten of een glaasje drinken vindt niemand erg, toch?!

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

In de Ster Mode

Dames- & herenmode

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Speciale promoties Check het hier