Een zorgeloze toekomst voor uw erfgenamen

We houden elke dag ons budget in het oog, gaan spaarplannen of beleggingen aan, doen aan pensioensparen, … maar denkt u soms ook na over wat er met uw vermogen zal gebeuren als u er niet meer bent? Praten over geld en het levenseinde is een delicaat onderwerp dat vaak niet of te weinig ter sprake komt en toch is het belangrijk om uw nalatenschap goed voor te bereiden.

Een voorbereid mens is er twee waard
Tijd is een bondgenoot als u goed voorbereid bent en dat geldt, net zoals bij pensioensparen, ook voor uw successieplanning. Dankzij een goede voorbereiding kan u later het  juiste nalaten aan de juiste persoon en de fiscale impact zoveel mogelijk beperken. Er zijn een aantal instrumenten voor successieplanning zoals het huwelijkscontract, het  opstellen van een testament, een schenking, … maar ook een zorgvolmacht kan interessant zijn voor wanneer u zelf niet meer in staat zou zijn om iets te beslissen. Bij zo’n  zorgvolmacht kiest u zelf één of meerdere personen die in het geval van onbekwaamheid aangesteld worden om uw goederen te beheren en daarover beslissingen kunnen nemen.

Schenken is fiscaal voordelig
Als u niet wil wachten tot uw overlijden om iemand een financieel duwtje in de rug te geven en tegelijkertijd de erfbelasting wil vermijden of verlagen dan kan u hen een deel van uw bezittingen geven door middel van een schenking. Omdat dit gebeurt terwijl u nog leeft moet de manier waarop een schenking wordt uitgevoerd wel doordacht zijn en op maat  worden uitgevoerd. Afhankelijk van wat u wil schenken kan u kiezen voor een handgift, bankgift of notariële schenking, ieder met zijn eigen kenmerken en voorwaarden. In  september 2018 werd de wetgeving omtrent erven en schenken al grondig aangepast. Ook in de toekomst zijn er wijzigingen op komst wat betreft het schenken aan een goede  vriend of het duolegaat waarbij u een goed doel wenst te bevoordelen. Uw successie plannen betekent anticiperen op de toekomst met maximale bescherming tegen onverwachte  gebeurtenissen.

Successieplanning?
Bij Zakenkantoor Gorris staat u centraal! Een vaste vertrouwenspersoon geeft u steeds advies op maat van uw mogelijkheden. Onze beleggingsexperts kunnen een antwoord  bieden op al uw successievragen, kom dus gerust eens langs.

Waarom is successieplanning nuttig?
Men denkt maar al te vaak dat successieplanning enkel weggelegd is voor grote vermogens of alleen nuttig is om zware belastingen te vermijden. Het overdragen van uw vermogen belangt echter iedereen aan. Uw wensen hebben immers niet altijd met geld te maken maar zeker ook met gemoedsrust.

Zakenkantoor Gorris
Boudewijnlaan 41C
2220 Heist-op-den-Berg
T 015 24 80 44
www.zakenkantoorgorris.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Twice As Nice

Bij Twice as Nice vind je leuke juwelen aan leuke prijzen. De collectie wordt voornamelijk gekenmerkt door juwelen in zilver en staal en er is zelfs een collectie speciaal voor mannen.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Speciale promoties Check het hier