Kunst verbindt mensen

In oktober 2018 opende Caroline Jespers haar ‘world of inspiration’, een kunstgalerij die groeide vanuit haar interesse voor schilderijen en beeldende kunst. Nu, een jaar later kreeg ze al heel wat mensen over de vloer waarvan ze veel leerde, vooral dat haar galerij een meerwaarde kan betekenen voor heel wat mensen want het is nu eenmaal zo, kunst verbindt mensen!

stART with experience, een nieuwe start
Caroline Jespers & Kathleen SteegmansCaroline:
De volgende expositie ‘stART with experience’ zal doorgaan in december. Voor deze gelegenheid zet ik graag Kathleen Steegmans in the picture en toon ik ook de galerij die een nieuwe uitstraling kreeg en nog meer werd opgebouwd als belevingsruimte. Kunst en kleur zijn en blijven de rode draad doorheen mijn verhaal maar vanaf dan zullen er vier vergaderruimtes zijn die multifunctioneel opgesteld kunnen worden. Elke ruimte kreeg een kunstzinnig thema. Wie creatief bezig is en op zoek is naar een werkplek kan voortaan ook terecht in de galerij. We maken plaats voor vier werkplekken aan een landscape-desk. Licht en luchtig werken maar toch in beperkte groep. Kunst vormt voor mij een bron van creativiteit, ondernemen en innerlijke rust en dat wil ik graag delen met anderen.

‘Blabla’-ateliers
Caroline:
net omdat kunst die bijzondere kracht van verbinding in zich draagt, zullen er in de toekomst ook regelmatig sprekerslangskomen rond diverse thema’s. Kunstenaars krijgen dan bijvoorbeeld de kans om te komen vertellen hoe zij hun werken maken, wat hun eigen verhaal is en ze kunnen op die momenten ook meer inzicht geven in het verhaal achter hun werken. Naast kunst zullen we ook netwerkmomenten organiseren en komen we met een ‘blabla’-atelier. Tijdens zo’n atelier kunnen mensen met elkaar connecteren en dat in diverse talen. Kortom, een taal onderhouden in een amusante sfeer over leuke thema’s en tegelijkertijd ook iets bijleren.

Passie voor kunst
Caroline:
In de zoektocht naar nieuwe kunstenaars en nieuwe kunstwerken laat ik mij leiden door mijn persoonlijk gevoel en mijn eigen visie. Investeren in kunst is immers niet louter een rendementsverhaal voor mij. Ik vind het cruciaal dat er een link is tussen de kunstenaar, het werk en de koper want alleen dan ben ik tevreden! Natuurlijk moet ik mijn horizon verbreden en open staan voor andere smaken en stijlen. Het is echt de bedoeling dat mijn galerij ervoor zorgt dat kunst en mensen elkaar vinden. Tot nu toe ontbrak het mijn galerij wat aan zichtbaarheid. Na heel wat wikken en wegen heb ik er zeer bewust voor gekozen om de galerij uit te breiden op de locatie waar ik van kinds af aan mijn eigen creativiteit op diverse manieren botvierde. De etalages met banden zullen plaats ruimen voor kunst in allerlei vormen. Naast exposities die ik  zelf zal samenstellen zullen er binnenkort ook tentoonstellingen zijn in samenwerking met en door anderen zodat er een boeiende mix ontstaat.

Kunstgallerij Caroline Jespers

Kunstgalerij Caroline Jespers
Kasteelstraat 2, Heist-op-den-Berg
www.carolinejespers.com

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Guy Mariën

Guy Mariën is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier