Wapen uw bedrijf tegen de inflatie

Inflatie, de stijging van het algemeen prijspeil, is een term die al een tijdje alomtegenwoordig is. Alles wordt duurder en het geld op de zicht- of spaarrekening van uw onderneming brengt maar weinig op, integendeel. Maar hoe kan u daar als ondernemer mee omgaan? Door enerzijds kapitaal dat u niet meteen nodig heeft voor uw onderneming te laten renderen in beleggingen en anderzijds door vandaag te investeren.

Beleggen als vennootschap
Omdat de inflatie hoger is dan de huidige rentevoeten verliest u geld en koopkracht. Dat kan niet de bedoeling zijn. Om het maximum uit uw liquiditeitsoverschotten te halen, kan u gaan beleggen. Het rendement van beleggingen zal doorgaans hoger zijn dan het rendement op uw bedrijfsrekeningen. Weliswaar moet u wel steeds rekening houden met  beleggingsrisico’s. Daar kan echter slim mee omgegaan worden door ervoor te zorgen dat u over een financiële buffer beschikt en door eerst zoveel mogelijk de fiscale  mogelijkheden te benutten. Maak gerust een afspraak bij een van onze beleggingsexperts. Zij bieden u advies op maat en gaan samen met u op zoek naar de juiste beleggingsoplossing.

Investeren om te innoveren
Heeft u investeringsplannen zoals een verbouwing, een nieuwe inrichting, de aankoop van een nieuw bedrijfsvoertuig of machine? Bij AXA Bank wordt u verder geholpen met het  juiste krediet aan gunstige voorwaarden en leent u precies wat u nodig heeft om uw plannen te realiseren. Ook in tijden van inflatie is zo’n investeringskrediet interessant. Enerzijds kan u nu aankopen aan de huidige marktprijs zonder dat de inflatie de toekomstige prijs nog zal verhogen, anderzijds is het geld dat u leent nu meer waard dan uw terugbetalingen in de toekomst. Bovendien geniet u nog tot eind dit jaar van een verhoogde investeringsaftrek van 25% en de kosten van energiebesparende investeringen kan u zelfs tot 200%  inbrengen in uw belastingen. Uw geld net zo hard laten werken als u? Informeer naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.

De bank en de boekhouder, samen aan de slag
De hedendaagse ondernemer heeft nood aan een businesspartner op het vlak van strategie en bij het nemen van de juiste, financiële beslissingen voor zijn bedrijf. Naast de bank  vervullen boekhouders hier een onmiskenbare rol. Samen zijn zij een belangrijke businesspartner en klankbord van de ondernemer en ze kunnen als het nodig is zelfs samen  overleggen. Een goede samenwerking tussen de boekhouder en de bank is altijd in het voordeel van de zelfstandige.

Zakenkantoor Gorris nodigt uw boekhouder uit voor een gratis opleiding met ITAA attestering
AXA Bank Accountant event
16 mei 2022 (19u)
Locatie: AXA Bank Berchem
Grotesteenweg 214, 2600 Berchem
Inschrijven voor wo. 11 mei via Daisy Van de Moer - daisy.vandemoer.12429@axa-bank.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier