Een eigen woning, hoeveel kost dat nu eigenlijk?

De baksteen in de maag, typisch Belgisch. Ook het afgelopen jaar gingen mensen meer dan ooit op zoek naar een woning, liefst met een grote tuin of terras. En de prijzen … die gingen de hoogte in. Bent u op huizenjacht? Wacht dan niet om met ons te komen praten tot u uw droomwoning gevonden heeft. Vaak is het beter vooraf een globaal idee te hebben van het budget dat u kan spenderen. Het  maakt de zoektocht een pak makkelijker en realistischer!

Een goed voorbereid man/vrouw is er twee waard
Op zoek naar een eigen woning? Bent u dan op zoek naar een instapklare woning of eentje waaraan je nog moet verbouwen, gaat u voor een stuk grond waarop u een nieuwbouw gaat zetten of sloopt u  eerst een bestaand huis om dan opnieuw te beginnen? Er zijn heel wat verschillende scenario’s mogelijk en die brengen elk op hun beurt een ander kostenplaatje met zich mee. Vooraleer u begint aan uw  huizenjacht is het daarom altijd interessant om even bij ons langs te komen.

Lenen is maatwerk
De allerbelangrijkste vraag is in welke prijsklasse u kan gaan zoeken en met wel budget u best rekening houdt in uw zoektocht naar een huis of appartement. Daarna bekijken we welk bedrag u kan lenen, op hoeveel jaar en wat de maandelijkse aflossing zou bedragen. Kiest u voor een vaste of variabele rentevoet? Koopt u een bestaande woning of gaat u bouwen? Tijdens een persoonlijk gesprek wordt met u meegedacht over de verschillende mogelijkheden waarbij ook de verschillende kosten zoals notariskosten, BTW, registratierechten, de vaak vergeten kosten op de hypotheekakte, verzekeringskosten,  e.d. in kaart gebracht worden. Want het zijn net al die extra kosten die de prijs van een huis maken en er voor zorgen dat u voor verrassingen komt te staan als u niet voldoende geïnformeerd bent.

Budget in evenwicht
De zogenaamde 1/3de regel waarbij maximum 33% an een maandelijks inkomen aan het afbetalen van een hypothecaire lening gespendeerd mag worden, vormt geen pasklaar antwoord meer voor  iedereen. Samen met u gaan we op zoek naar het bedrag dat u maandelijks kan en vooral wil aflossen. Heel wat mensen kiezen er immers voor om niet tot de limiet te lenen zodat ze nog wat ruimte  hebben om te genieten van extraatjes zoals een reisje tussendoor.

Koop- en/of (ver)bouwplannen?
Het aangaan van een lening is een belangrijke stap in de richting van uw droomwoning. Onze financieel adviseurs begeleiden u graag doorheen de rompslomp die een krediet afsluiten met zich meebrengt. Maak gerust een vrijblijvende afspraak voor meer informatie. Dankzij de ruime openingsuren is er altijd wel een moment waarop u kan langskomen voor een goed en verhelderend gesprek.

Zakenkantoor Gorris
Boudewijnlaan 41C
2220 Heist-op-den-Berg
T 015 24 80 44
agency.124@axa-bank.be
www.zakenkantoorgorris.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

The Social Boutique

Tapas & Wine bar Foodsharing

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Speciale promoties Check het hier