De smaak van zelfgemaakte limonade

Niets zo lekker als een glas verfrissende citroenlimonade op een warme, zomerse dag! Het ultieme vakantiedrankje … Gert Van der Borght uit Berlaar-Heikant ging op zoek naar de pure smaak van limonade en gebruikt daarvoor zoveel mogelijk puur natuur ingrediënten, net zoals ze 100 jaar geleden al limonade maakten. Het resultaat is een gezonde limonade met minder suiker aan een goede prijs. Het proeven meer dan waard!

Gert Van der BorghtVanwaar het idee om zelf limonade te maken?
Gert:
Ik wilde mijn kinderen eigenlijk opnieuw pure smaken leren ontdekken die ik me herinnerde uit mijn kindertijd. Ik groeide op vlak bij Beerzelberg en in de buurt had iedereen wel fruitbomen of bessenstruiken staan. Ik snoepte een hele dag door van het lekkers van de natuur. Ik ben dan zelf beginnen experimenteren met verschillende fruitsoorten en vandaag sta ik toch makkelijk elke dag in de  keuken om een nieuwe hoeveelheid limonade, ice-t of health booster te maken.

Voor de smaak ging je niet over een nacht ijs.
Gert:
Na zo’n 6 à 7 jaar experimenteren ben ik sinds vorig jaar november echt tevreden over de smaak. Daar zijn een paar opleidingen aan vooraf gegaan, onder andere eentje om mocktails te maken en  dan ook nog algemene smaaktechnieken om toch de basis goed onder de knie te krijgen. Het moeilijkste was om de balans tussen zoet en zuur in evenwicht te krijgen. Na heel wat proefmomenten met  de kinderen zijn we tot de ultieme smaak gekomen. Momenteel ben ik nog aan de slag om ook suikervrije varianten te maken.

Wat zit er zoal in het assortiment?
Gert:
Er zijn drie limonades, de standaard citroenlimonade, de citroen-gemberlimonade en citroen-pompelmoeslimonade. Daarnaast ontwikkelde ik ook nog twee ice-t’s, vlierbloesemmango en kers- appelsien. Die laatste smaakt naar ‘poepegattekes’, de welbekende snoepjes. Verder bied ik ook heel wat losse thee aan, met een aantal eigen mengelingen.

Je hebt ook iets om je immuunsysteem een  boost te geven?
Gert:
De Health Booster bevat een hoge dosis citroensap, extra veel gember en de goede eigenschappen van verse honing, ideaal dus om ’s morgens de dag te starten want de ingrediënten bevatten stuk voor stuk ontstekingsremmende eigenschappen en geven je weerstand een krachtige boost. Je verliest bovendien geen tijd met zelf brouwsels te maken maar voegt gewoon 4/5de warm of koud water toe  aan 1/5de van de booster.

Waar kunnen we terecht voor de Merkaa-producten
Gert:
Alles is sowieso online te bestellen op www.merkaa.be en je vindt me ook elke week op de Buurderijen van Heist-op-den-Berg en Nijlen. Voor de Health Booster kan je ook terecht bij de  Delhaizewinkels in Berlaar, Itegem en Heist-Goor. In die laatste is trouwens ook de losse thee verkrijgbaar. Verder ben ik nog in onderhandeling met enkele horeca-adresjes maar voorlopig kan je de  limonade en ice-t ook proeven in de kantine van voetbalclub Rode Ster Corsica en in brasserie ’t Wit Huys in Nijlen.

www.merkaa.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier