Den Bierberg

Wat startte als een leuk initiatief voor het oudercomité van de school in Beerzel waarbij een bieravond georganiseerd werd om geld in het laatje te brengen, groeide uit tot een gezellige bierclub die eigen biertjes op de markt brengt en regelmatig uitstappen maakt naar collega-brouwerijen. Kris Van Den Bosch, samen met Ivo Van Vlaenderen een van de trekkers van Den Bierberg, maakt de bierliefhebbers graag warm voor de (Heistse) streekbieren.

Belgische streekbieren zijn een hype, terecht?
Kris:
Zeker en vast, er zijn zoveel goede bieren in België die het ontdekken waard zijn. Ik heb de indruk dat deze ook meer en meer waardering kunnen  wegdragen bij restauranthouders die bij hun gerechten al eens een biertje durven serveren. Opvallend is wel dat mensen houden van plaatselijke bieren, net zoals je op reis al eens plaatselijke gerechten proeft is dat met bier net hetzelfde.

Bergen zijn een rode draad in jullie verhaal?
Kris:
We zijn een aantal jaren geleden verhuisd van Beerzelberg naar de Heistse berg dus inderdaad, de bergen komen wel terug. Ook de namen van onze bieren dragen de naam van een berg. De Heistse Tripel kreeg de naam Triglav mee, een berg met drie toppen in Slovenië. Ons bruin bier, de Broad Peak, is genoemd naar een meer dan 8000m hoge bergtop in de Pakistaanse Karakoram die ooit werd benoemd als de K3. Ik kan ook al in primeur aankondigen dat we volop bezig zijn aan een derde biertje dat ook de naam zal dragen van een berg. Dewelke? Dat is nog geheim!

Dat wil zeggen dat jullie zelf brouwen?
Kris:
Het uiteindelijke brouwwerk gebeurt door Brouwerij Den Hopperd in Westmeerbeek omdat we indertijd maar een kleine brouwinstallatie van 1HL gekocht  hebben en dus geen grote volumes aankunnen. We testen wel zelf eerst recepten uit in ons brouwlokaal. Na veel testbrouwsels en proefwerk staat ons recept  dan op punt en is het klaar voor productie. Wij leggen dus wel de basis.

Kan je nog wat meer vertellen over jullie Heistse streekbieren?
Kris:
Mijn persoonlijke favoriet is de Heistse Tripel (Triglav), een echte tripel waarbij we puur gegaan zijn voor de smaak van hop (Golding en Cascade) en geen speciale kruiden hebben toegevoegd. Het resultaat is een verfrissende tripel die van smaak mooi balanceert tussen zoet, bitter en hoppig. De Heistse Bruine is dan weer een aanrader voor de liefhebbers van donker bier. Wat je mag verwachten? Een ruime beige schuimkraag op een donker bier met een fruitige neus. De smaak is een ideaal huwelijk van zachtheid van caramout en het bittere van gebrande mout en hop.

Tenslotte, waar kunnen we jullie bieren proeven?
Kris:
Beiden zijn verkrijgbaar bij onder andere Het 3de Bedrijf en ’t Straatje in Wiekevorst, je kan ze kopen bij de dienst Toerisme, Delhaize in Heist-centrum, Heist-Goor en Beerzel en drankencentrales De Kievit en Corluy. We zijn er vaak ook bij op bierbeurzen, de Heistse braderij en de kerstmarkt. Onze bieren  werden ook opgenomen in het assortiment van Proef Heist, de Heistse streekproducten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier