Den Bierberg

Wat startte als een leuk initiatief voor het oudercomité van de school in Beerzel waarbij een bieravond georganiseerd werd om geld in het laatje te brengen, groeide uit tot een gezellige bierclub die eigen biertjes op de markt brengt en regelmatig uitstappen maakt naar collega-brouwerijen. Kris Van Den Bosch, samen met Ivo Van Vlaenderen een van de trekkers van Den Bierberg, maakt de bierliefhebbers graag warm voor de (Heistse) streekbieren.

Belgische streekbieren zijn een hype, terecht?
Kris:
Zeker en vast, er zijn zoveel goede bieren in België die het ontdekken waard zijn. Ik heb de indruk dat deze ook meer en meer waardering kunnen  wegdragen bij restauranthouders die bij hun gerechten al eens een biertje durven serveren. Opvallend is wel dat mensen houden van plaatselijke bieren, net zoals je op reis al eens plaatselijke gerechten proeft is dat met bier net hetzelfde.

Bergen zijn een rode draad in jullie verhaal?
Kris:
We zijn een aantal jaren geleden verhuisd van Beerzelberg naar de Heistse berg dus inderdaad, de bergen komen wel terug. Ook de namen van onze bieren dragen de naam van een berg. De Heistse Tripel kreeg de naam Triglav mee, een berg met drie toppen in Slovenië. Ons bruin bier, de Broad Peak, is genoemd naar een meer dan 8000m hoge bergtop in de Pakistaanse Karakoram die ooit werd benoemd als de K3. Ik kan ook al in primeur aankondigen dat we volop bezig zijn aan een derde biertje dat ook de naam zal dragen van een berg. Dewelke? Dat is nog geheim!

Dat wil zeggen dat jullie zelf brouwen?
Kris:
Het uiteindelijke brouwwerk gebeurt door Brouwerij Den Hopperd in Westmeerbeek omdat we indertijd maar een kleine brouwinstallatie van 1HL gekocht  hebben en dus geen grote volumes aankunnen. We testen wel zelf eerst recepten uit in ons brouwlokaal. Na veel testbrouwsels en proefwerk staat ons recept  dan op punt en is het klaar voor productie. Wij leggen dus wel de basis.

Kan je nog wat meer vertellen over jullie Heistse streekbieren?
Kris:
Mijn persoonlijke favoriet is de Heistse Tripel (Triglav), een echte tripel waarbij we puur gegaan zijn voor de smaak van hop (Golding en Cascade) en geen speciale kruiden hebben toegevoegd. Het resultaat is een verfrissende tripel die van smaak mooi balanceert tussen zoet, bitter en hoppig. De Heistse Bruine is dan weer een aanrader voor de liefhebbers van donker bier. Wat je mag verwachten? Een ruime beige schuimkraag op een donker bier met een fruitige neus. De smaak is een ideaal huwelijk van zachtheid van caramout en het bittere van gebrande mout en hop.

Tenslotte, waar kunnen we jullie bieren proeven?
Kris:
Beiden zijn verkrijgbaar bij onder andere Het 3de Bedrijf en ’t Straatje in Wiekevorst, je kan ze kopen bij de dienst Toerisme, Delhaize in Heist-centrum, Heist-Goor en Beerzel en drankencentrales De Kievit en Corluy. We zijn er vaak ook bij op bierbeurzen, de Heistse braderij en de kerstmarkt. Onze bieren  werden ook opgenomen in het assortiment van Proef Heist, de Heistse streekproducten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Cosmedics

Huid, laser en licht expertisecentrum.  Unieke samenwerking met Prohairclinic voor al je vragen over huid, lichaam en haar.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Speciale promoties Check het hier