Duurzame Heistenaars

Heist is een mooie gemeente waar zoveel geweldige initiatieven voor het milieu zijn. Toch zijn deze niet altijd of onvoldoende gekend bij het grote publiek. De organisatie ‘Duurzame Heistenaars’ probeert Heistenaars wat duurzamer te laten leven. De werkgroep voert acties en campagnes rond duurzaamheid, leefmilieu en het klimaat en doet heel wat onderwerpen eens wat extra in het oog springen. En jij? Ben jij een duurzame Heistenaar?

Autodelen
Wist je dat een gemiddelde personenauto in ons land 95% van de tijd stil staat, dat hij een enorm stuk uit je maandbudget weghaalt en dat jongeren in ons land steeds minder en steeds later hun rijbewijs halen? Een eigen auto voor de deur lijkt zo vanzelfsprekend maar misschien kan je het wel met eentje minder of zelfs zonder doen. Heel wat van onze verplaatsingen kunnen we immers met het openbaar vervoer doen en er zijn ook heel wat mogelijkheden voor autodelen. Wil je er graag meer over weten? Op 11 en 31 maart kan je een gratis online infosessie volgen over autodelen.

Mijn volgende auto is … een fiets?
Of heb je er ooit al eens aan gedacht om wat meer met de fiets op pad te gaan? Met een paar stevige fietstassen links en rechts kan je ongetwijfeld de meeste van je  verplaatsingen doen. Je koppelt het nuttige aan het aangename want rondtrappen is niet alleen goed voor je conditie, het is ook goedkoop en best leuk. Via binnendoorweggetjes geniet je van het groen en de omgeving en je ziet meer dan in de auto. De opkomst van de elektrische fiets zorgt er zelfs voor dat heel wat meer mensen de fiets op springen voor  een tochtje. Een leuke evolutie!

chauffeur minder Mobiele CentraleWord chauffeur bij de Minder Mobielen Centrale
Rij je graag met de auto? Wil je je inzetten als vrijwilliger? Misschien wil je dan wel chauffeur worden bij de Heistse Minder Mobielen Centrale (MMC). Deze organisatie zorgt ervoor  dat personen met een bescheiden inkomen, die voor bepaalde verplaatsingen geen gebruik kunnen maken van een eigen wagen of het openbaar vervoer toch geraken waar  ze moeten geraken. Als vrijwilliger krijg je een vergoeding, een verzekering, leuke babbels en … veel dankbaarheid! Het is een toffe en sociale manier om je auto te delen.

Vrijwilliger worden bij de Minder Mobielen Centrale?
mmc@heist-op-den-berg.be / 015 23 87 84

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Speciale promoties Check het hier