Platteland vol plezier

Landbouwdag

Een bezoekje aan de Landbouwdag is altijd de moeite waard. Je wordt er omringd door de pure sfeer van het platteland, proeft er van smakelijke streekproducten en in het kinder-doe-dorp is het een feest voor kinderen. Kom je graag de sfeer van het platteland ontdekken? Dan kan je op zaterdag 14 september terecht aan de Heerweg in Wiekevorst voor hét plattelandsevenement in de regio.

Dierenprijskampen
Vanaf 10 uur zijn er naar goede gewoonte de jaarlijkse dierenprijskampen en -shows. Daar komen heel wat verschillende dieren bij aan bod, van kleinvee tot het Belgisch trekpaard. Dit jaar is er trouwens ook opnieuw een behendigheids- en trekwedstrijd voor trekpaarden. Het zijn vaste ingrediënten die ook dit jaar zeker niet mogen ontbreken op de Landbouwdag.

Oude ambachten ontdekken
Op de ambachtenmarkt zie je dan weer oude ambachten herleven. Je kan er een heel aantal ambachtslieden aan het werk zien die er hun kunsten tonen in onder andere keramiek, houtsculpturen, kalligrafie, kantklossen, …

Smakelijke streekproducten
Op het plattelandsterras geniet je van de bruisende sfeer om je heen maar vooral ook van allerlei lekkere hoeve- en streekproducten. Zo ontdek je er ook de lekkernijen van Proef Heist, smakelijke sapjes, kazen en kaasdessertjes, sappige frambozen en aardbeien, blozende appeltjes en peren, kraakverse seizoensgroenten, verse boerenchoco of yoghurt, een fris biertje of een glaasje wijn.

Charlotte van KetnetKinder-doe-dorp
Ook de kinderen beleven een topdag op de Landbouwdag. Niet alleen zullen ze onder de indruk zijn van de talloze dieren, er is ook het kinder-doe-dorp waar vanalles te beleven valt. Een tractorparcours, groentjes planten en zaaien, kindergrime, springkastelen, … Leuk om weten, ook Charlotte van Ketnet zal van de partij zijn.

Meer info: www.landbouwdag.be
Wanneer? Zaterdag 14 september 2019
Waar? Heerweg in Wiekevorst

  • Behendigheids- en trekwedstrijd trekpaarden
  • Prijskampen, shows, keuringen en demo’s (vanaf 10u)
  • Plattelandsterras
  • Demonstraties oude ambachten
  • Kinder-doe-dorp
  • Meet & Greet met Charlotte van Ketnet (13u30)

Inkom: € 4 (< 12 jr. gratis)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier