Zomertoeren in Berlaar

Berlaar, gelegen in de Zuiderkempen en in het noorden begrensd door de Grote Nete, behoort tot het Rivierenland, de waterrijke regio in het zuidwesten van de provincie Antwerpen waar de Rupel, Dijle, Nete, Schelde en Zenne als blauwe draad door het landschap kronkelen. Nergens in Vlaanderen komen zoveel rivieren samen op zo’n kleine oppervlakte. De zoetwatergetijden zorgen er bovendien voor een unieke fauna en flora. De ligging, uitgestrekte landschappen, prachtige kastelen en het rustieke Gestel maken een bezoek aan Berlaar absoluut de moeite waard.

Berlaar ontdekken, te voet of met de fiets
Berlaar hoort zowel bij wandelgebied Pallieterland als bij het wandelnetwerk Kempense Netevallei. De wandel- en fietsroutes leiden je door de prachtige natuur vol charmante plekjes waar een mix van natuur en historische kastelen zorgt voor een uniek landschap en panoramische vergezichten.

Gestel

Stiltedorp Gestel
Op een van je tochten kom je vast het unieke Gestel tegen. Dit schilderachtig dorpje aan de oevers van de Grote Nete telt slechts enkele tientallen huizen en werd in 2017 officieel erkend als stiltegebied. Rustig wandelen en fietsen is hier dus een garantie. Het hoogtepunt in Gestel is de Sint-Lambertuskerk, een kerk in gotische stijl waarvan de toren dateert uit de vijftiende eeuw, en de zuilvormige schandpaal uit 1799 op het kerkplein.

Trage wegen, een wandelaarszegen
Trage wegen zijn de  rustige wegen die vroeger gebruikt werden om van dorp tot dorp te wandelen en ook dé ideale manier om uitgebreid van het mooie landschap te genieten, ver weg van het drukke verkeer. Via deze wegen ontdek je het mooie Berlaar op een veilige en rustige manier.

  • Kastelenroute: In Berlaar vind je een hoop prachtige kastelen waaraan je je kan vergapen. Zo zijn het Gestelhof, Berlaarhof en Hof van Rameyen betoverend mooi.
  • Diamantroute: De Kempen stond ooit bekend voor zijn diamanthandel. Deze route, tussen kleine en grote Nete, is ideaal om meer te weten te komen over het schitterende diamantverleden van de Kempen.
  • Pallieterroute: Fietsen langs historische hoeven en kastelen, een authentiek Kempens heidelandschap en het stilste dorpje van Vlaanderen, … Heerlijk pallieteren langs de Nete.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier