Heerlijk fietsen, beleven en feesten

De Fietseling, dat is meer dan fietsen alleen! Je fietst langs mooie en rustige fietsroutes door het Hageland, er valt links en rechts wat te beleven en in de organiserende dorpen Tremelo, Begijnendijk en Herselt wordt ook heel wat randanimatie voorzien. Kortom, het is het ideale dagje uit voor het hele gezin.

Fietsen
Over verschillende afstanden kan je het mooie Hageland ontdekken. Vanaf 7 uur kan je in het centrum van Begijnendijk, Herselt, Ramsel en Tremelo een tocht aanvatten van 10 tot 100 km. Veel keuze dus zodat zowel de sportievelingen als recreatieve fietsers en gezinnen met kinderen een afstand op maat van hun mogelijkheden kunnen afleggen. Nieuw dit jaar is de Fietseling Touristique van 80 km.

Beleven
Wie deelneemt aan de Fietseling zal ontdekken dat er naast fietsen alleen nog heel wat meer te beleven valt. Zo kan je onderweg een bezoekje brengen aan het Sven Nys Cycling Center, het Damiaanmuseum, de modelvliegshow Dakota, de festivalweide van Rock Werchter en een streekproductenmarkt. Langs het parcours vind je trouwens ook heel wat leuke picknickplekjes en terrasjes waar je even halt kan houden voor een smakelijke pauze.

Feesten
Op het Damiaanplein wordt doorlopend animatie voorzien met kinderanimatie zoals springkastelen, grime en ballonnenclown Mr. Creezy die de gekste ballonfiguren  voor hen zal plooien. Er zijn ook tal van optredens! Zo mag Johan Veugelers in de namiddag het feest op gang trekken. Hij brengt met zijn accordeon een  aanstekelijke mix van eigen hits en herkenbare meezingers. Nadien zet coverband Kontrair het Damiaanplein in vuur en vlam met Nederlandstalige muziek waarmee ze jong en oud aan het dansen krijgen. Om 17u30 is het tijd voor pure girlpower met ‘Les Copines’, het nieuwe partyconcept met onder andere Isabelle A en Ianthe  Tavernier, die all-time pop & dancehits zullen brengen. Voeg daar vanaf 19 uur nog een DJ aan toe met een lading feestelijke beats en alle ingrediënten voor een  urenlang feest zijn aanwezig.

Meer info: www.fietseling.org

Ontdek het volledige programma van de Fietseling

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier