Uitwaaien op de Demerdijk

Het wandelnetwerk Demer en Dijle staat voor 340 km wandelplezier in een divers gebied met moerassen, bossen, gras- en akkerlanden. Je kan er heerlijk uitwaaien op de dijk of genieten van een uniek stukje natuur in de groene vallei. Begijnendijk en deelgemeente Betekom zijn gelegen in de Demervallei waar je tijdens mooie  fiets- en wandeltochten door het groen verborgen plekjes langs verlaten weggetjes en in natuurgebieden kan ontdekken.

Beemdenwandeling
Een suggestieroute in het wandelnetwerk Demer en Dijle is de Beemdenwandeling, een wandeling van zo’n 10 km lang. Je maakt hier kennis met het landelijke Betekom en wandelt via onverharde wegen door de Beemden naar de Demerdijk waar je aan de oever van de rivier geniet van de natuurpracht op de grens met Aarschot. Je wandelt ook door het Vorsdonkbos, een laaggelegen natuurgebied. Omdat het een moerasachtig gebied is, trek je voor deze wandeling wel best je laarzen aan.

Demertrefplaats
In Betekom werd de brug over de Demer in een nieuw jasje gestoken, eentje van staal. In het midden van de brug staat het tolhuis waar de voorbijvarende schepen vroeger belastingen moesten betalen en de uitgelaserde tekening stelt de kronkelende Demer voor. Overdag heb je er een prachtig uitzicht over de Demervallei, ’s  avonds kan je de verlichte brug ontdekken als je eens langs de oever flaneert.

Molenberg
In het kleine natuurgebied, de Molenberg, ligt de prachtige ruïne van een 14de-eeuwse molen, een stukje geschiedenis dat je kan bewonderen via holle wegen en kleine paadjes. Omdat de ruïne van de molen aan renovatie toe is, wordt op zaterdag 21 september de ‘Dag van de Molenberg’ georganiseerd, een benefietdag maar  tegelijkertijd ook dorpsfeest. Wat je mag verwachten? Culinaire hoogstandjes, een ambachtenmarktje, kampvuur en muziekoptredens.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier