Mei Plasticvrij

Eerlijk is eerlijk, af en toe is het wel even schrikken als je het plastic bijeen aan het zoeken bent om weg te gooien. Vorig jaar al zette 'Mei Plasticvrij' het plasticprobleem op de agenda en werden er alternatieven voor plastic rietjes, zakjes en voorverpakte komkommers aangereikt. Ook dit jaar is #meiplasticvrij. Wat denk je er bijvoorbeeld van om wat meer kraantjeswater te drinken in plaats van flessenwater of wegwerpbekers te vervangen door herbruikbare varianten want geef toe, tegenwoordig hebben ze toch supermooie thermosflessen en kleurige meeneembekers die je maar wat graag op sleeptouw wil nemen!

Een waaier aan plasticvrije tips

  • Koop kleding van natuurlijke materialen
  • Laat geen afval achter in de natuur of op het strand
  • Neem een drinkfles of een herbruikbare beker mee, lekker makkelijk om bij te vullen
  • Wist je dat je met baking soda, (huishoud)azijn en water al een heel eind komt bij het schoonmaken? Met een mengsel van 1/4 azijn en 3/4 water maak je bijvoorbeeld zelf een allesreiniger, verwijder je zeepresten van de douche of kan je drinkglazen doen blinken.
  • Misschien staat jouw badkamer ook vol met potjes en tubes, het ideale moment om eens te kijken wat je nu echt nodig hebt en je daartoe te beperken.
  • Maak je eigen dressings en snacks in plaats van ze voorverpakt te kopen en bewaar ze in herbruikbare potjes.
  • Neem een grote boodschappentas mee als je gaat winkelen en probeer plastic verpakking te vermijden (of ga voor hetgene waar het minste plastic omheen zit)
  • Kies voor glazen flessen in plaats van voor de plastic varianten.
  • Koop zoveel mogelijk vers of in bulk
  • ...

Natuurlijk kan je nog veel verder gaan maar met enkele eenvoudige tips draag je al meteen je steentje bij aan een plasticvrijer leven. Welke uitdagingen ga jij aan?

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier