Piampiani neemt afscheid

Piampiani, jarenlang was het een vaste waarde in de Heistse Bergstraat. Een trendy winkel die regelmatig van look veranderde en waar mensen van ver naartoe kwamen. Het ondernemen heeft Ann altijd in het bloed gezeten. Haar ouders, Gaston en Rosa, hadden een kruidenierszaak en lingeriewinkeltje in de Bergstraat, en zus Christiann die van de lingeriewinkel haar  levenswerk maakte, kennen we natuurlijk ook nog allemaal. Met de schoenen was het misschien geen liefde op het eerst gezicht, de vonk is later wel overgeslagen en nu, na 25 jaar gaan ze eruit met een knal ... een spetterende uitverkoop!

Hoe ben je begonnen?
Ann:
Ik ben eigenlijk heel toevallig in het schoenenverhaal gerold. Nadat mijn ouders gestopt waren met hun winkel openden Ludo en Hilde er een schoenenwinkel, Piampiani. Ik werkte toen samen met ons Chris in de lingeriewinkel ernaast en nadien heb ik enkele jaren als zelfstandig etalagiste gewerkt. Toen Ludo en Hilde op een bepaald moment alleen hun groothandel wilden verderzetten, opperde mijn vader het idee of het niks voor mij was om de schoenenwinkel over te nemen. Zo gezegd, zo gedaan en op 14 februari 2022, Valentijnsdag, zal het 25 jaar geleden zijn dat ons verhaal begon.

Piampiani groeide uit tot een vaste waarde in de Bergstraat?
Ann:
Oorspronkelijk hadden we alleen schoenen in ons aanbod, later zijn daar ook handtassen en portefeuilles bijgekomen. Ik heb altijd heel veel plezier geput uit het gaan kiezen van de  collecties. Ik ben blij dat we kunnen werken met heel wat gekende merken als Liu-Jo, Michael Kors, Guess, Floris Van Bommel, Olivier Strelli, ... Ook de zoektocht naar de perfecte schoen  voor een klant ging me steeds beter af. Keuzestress bij klanten is me al lang niet vreemd meer.

Je bent ook een echte Bergstraatmadam?
Ann:
Ik ben blij dat ik al die jaren een winkel heb mogen hebben in de Bergstraat. Heist-centrum heeft een sterke aantrekkingskracht voor mensen in de ruime regio en we mochten ook vaak  klanten verwelkomen van verder weg, zelfs uit Hasselt en Leuven. Doorheen de jaren hebben we een sterke relatie opgebouwd met heel wat klanten en ik wil dan ook ‘dikke merci’ zeggen  voor het vertrouwen.

Wat zijn de toekomstplannen?
Ann:
We gaan het wat rustiger aan doen, ik hou enorm van wandelen en zwemmen dus dat zal er al eens wat meer van komen. Verder hoop ik nog vaak een terrasje te kunnen doen in de  Bergstraat met ons Chris.

Maar eerst is er nog de uitverkoop?
Ann:
Onze uitverkoop is al gestart maar zal zeker nog enkele maanden duren. We hebben immers nog heel wat mooie spullen in voorraad, ook veel tijdloze schoenen en handtassen. Nu  zetten we eerst de wintercollecties in de kijker en volgend jaar zullen ook de lente- en zomercollecties aan uitzonderlijke prijzen verkocht worden. Het gaat de moeite lonen om de komende  maanden dus af en toe eens langs te komen.

Krijgt Piampiani een vervolgverhaal?
Ann:
In onze familie is er geen opvolging dus momenteel hebben we nog niet echt een zicht op wat de toekomst zal brengen. Moest er iemand zich geroepen voelen om onze succesvolle  zaak verder te zetten dan mag die zich steeds melden. We hebben al wel verschillende vragen gekregen van geïnteresseerde huurders voor ons pand maar er is nog niets concreets uit de  bus gekomen.

Piampiani
Bergstraat 49B, Heist-op-den-Berg
www.piampiani.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Cosmedics

Huid, laser en licht expertisecentrum.  Unieke samenwerking met Prohairclinic voor al je vragen over huid, lichaam en haar.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier