Vitamine C doet wonderen voor je teint

Sommige mensen geloven dat hoge dosissen vitamine C bescherming bieden tegen het corona-virus. Dat is niet waar. Maar vitamine C kan je lichaam wel sterker en weerbaarder maken, het geeft energie en is een wondermiddel voor je huid. Het is hét must have skincare ingrediënt tijdens de warme zomermaanden.

Vitamine C, dan denk ik aan sinaasappels
Nancy:
Inderdaad, citrusvruchten zitten bomvol vitamine C. Maar ook kiwi’s, rode paprika, broccoli, witloof, boerenkool en spruitjes zitten boordevol van deze vitamine. Keuze genoeg dus om aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C te geraken. Wist je trouwens dat een kiwi zelfs meer vitamine C bevat dan een sinaasappel?

Waarom is vitamine C zo goed voor je?
Nancy:
Vitamine C is een antioxidant en beschermt je lichaam tegen vrije radicalen. Dat zijn agressieve stoffen die je  lichaamscellen beschadigen. Ze ontstaan door vervuiling, roken, medicijngebruik, maar ook door UV-stralen. Daarom is het in  de zomer aangeraden om je er goed tegen te wapenen.

Door veel kiwi’s te eten bijvoorbeeld
Nancy:
Voor je lichaam is dat inderdaad een goed idee. Voor je huid ben je beter af met vitamine C in je huidverzorging. Een  van de grootste vijanden van je huid is de zon. De vrije radicalen van UV-stralen vallen het collageen en elastine aan, waardoor  je huid zijn stevigheid en elasticiteit verliest. Daardoor ontwikkel je sneller rimpels en wordt je huid dof. Het is daarom  aangeraden om elke dag een crème met UVA- en UVB-bescherming te gebruiken. Dat kan je tijdens de hete zomermaanden  aanvullen met een serum of detox op basis van vitamine C. Je huid kan in die periode wel wat extra ondersteuning gebruiken.

Wat is een vitamine C detox?
Nancy:
Een vitamine C detox is een gezichtsbehandeling waarbij je huid ontgift wordt door middel van vitamine C peels en  serums. Het geeft een echte boost die je huid doet stralen. Na een dergelijke behandeling ga je naar buiten met een zeer  mooie gloed. Vitamine C is hét wondermiddel voor je teint. Het helpt tegen pigmentvlekken en maakt je huid mooi egaal.

Snel naar de winkel dus
Nancy:
Let wel op wat je koopt. Sommige merken gebruiken veel mooie woorden op de verpakking, terwijl er haast niets van  het ingrediënt in het product aanwezig is. De concentratie aan vitamine C moet hoog genoeg zijn, anders werkt het gewoon niet. Een ideaal serum bevat voldoende vitamine C en vitamine E, een gouden combinatie, en zit in een ondoorzichtige  verpakking. Blootgesteld aan licht en zuurstof verliest het immers zijn goede werking en kan het zelfs het tegenovergestelde  effect bereiken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier