De vampire facelift

De groeifactoren in het plasma uit uw bloed kunnen veel goeds verrichten in uw lichaam. Zo worden ze gebruikt in hartchirurgie om wondheling te versnellen, in de orthopedie en sportgeneeskunde geneest men er chronische peesletsels mee en zelfs in de tandheelkunde is het niet onbekend. De laatste jaren wordt deze techniek, PRP, ook voor esthetische doeleinden gebruikt. Zo is het plasma collageenstimulerend en dus huidverjongend. Daarnaast is het ook een ideale oplossing om beginnende kaalheid bij mannen en vooral vrouwen af te remmen.

De vampire facelift klinkt nogal griezelig, waar komt het vandaan?
Nancy:
Deze gelaatsbehandeling heeft inderdaad nogal een sprekende bijnaam. De vergelijking gaat wel op. In de verhalen gebruiken vampieren bloed om eeuwig jong te blijven. De  PRP-behandeling of vampire facial dient dan ook om er goed uit te blijven zien en pakt rimpels en fijne lijntjes aan, of ze kan gebruikt worden om een vollere bos haar te krijgen.

Hoe gaat een PRP-behandeling in zijn werk?
Nancy:
PRP staat voor plaatjesrijk plasma (platelet rich plasma), een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren die van nature in uw bloed zitten. De behandeling gebeurt steeds door een gekwalificeerd arts in zijn kabinet. Er worden drie buisjes bloed getrokken, net als bij een gewoon bloedonderzoek. Deze worden gecentrifugeerd om het plasma van de rode bloedcellen te scheiden. Dit plasma wordt dan via injecties of needling in uw huid gebracht en de groeifactoren zetten daar de juiste cellen aan het werk.

Is het een pijnlijke behandeling?
Nancy:
Neen. Je hele gezicht wordt sowieso verdoofd met een verdovende crème. Hierdoor voel je helemaal niets van de injecties. De crème is snel uitgewerkt en nadien heb je geen  last van de behandeling en kan je onmiddellijk naar huis. Voor het beste resultaat was je je gezicht pas de dag nadien, dus die avond plan je best niets. De ochtend erna kan je je  dagelijkse beautyroutine wel gewoon hervatten.

Zie je onmiddellijk resultaat?
Nancy:
Voor de vampire facial kan het plasma worden gecombineerd met hyaluronzuur. Hierdoor krijg je een onmiddellijke hydratatieboost. Na de behandeling ziet je gezicht helemaal rood, maar dit trekt zeer snel weg. De dag nadien zie je al resultaat van die boost. Je gezicht ziet er fris en stralend uit. De groeifactoren werken trager, en zorgen voor de aanmaak van  collageen en elastine, wat nodig is voor een strakke huid. Het uiteindelijke resultaat zie je na enkele weken.

En voor het haar?
Nancy:
De behandeling van beginnende kaalheid met PRP rust op hetzelfde principe. Bloed trekken, centrifugeren en injecteren. Alleen wordt hier geen hyaluronzuur gebruikt en duurt  het langer voor je het resultaat kan bewonderen. Het plaatjesrijk plasma stimuleert de slapende haarfollikels om terug actief te worden. Hierdoor zullen nieuwe haartjes beginnen groeien. Daarnaast wordt de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer verbeterd, waardoor het haar er dikker en gezonder gaat uitzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Speciale promoties Check het hier