Nieuws uit de regio

04-07-2018 - Keerbergen

Ook wandelwegen en bermen in gevaar door droogte

Eerder sloot de gemeente Keerbergen de natuurgebieden Pommelsven en Kruisheide al af: door de aanhoudende droogte en hoge temperaturen is het risico op brandgevaar immers zeer hoog. De droge wind zorgt ervoor dat de vegetatie, die nu al zeer droog is, nog verder uitdroogt. Om veiligheidsredenen werden de toegangen tot de natuurgebieden afgesloten voor alle wandelaars en fietsers.

 

Maar ook tal van wandelwegen met kurkdroge bermen kreunen onder de hitte en droogte. Afsluiten van alle wandelwegen is echter praktisch moeilijk haalbaar. De gemeente doet haar uiterste best om de wandelaars en fietsers dan ook via verschillende wegen te sensibiliseren en te waarschuwen: waarschuwingsbordjes zullen verspreid worden over gans de gemeente, er staat een boodschap op de ledschermen alsook op de gemeentelijke website.

 

Als je je begeeft op wandelpaden en fietspaden hou dan rekening met volgende richtlijnen:

-          Rook niet

-          Maak zeker geen vuurtjes

-          Gooi geen afval weg

-          Blijf op de voorziene paden

Als iedereen zich aan de maatregelen houdt en alert is kunnen we gevaarlijke situaties voorkomen. Merk je toch een brand op: bel dan onmiddellijk het algemeen noodnummer 112.

 

 

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier