Nieuws uit de regio

30-10-2023 - Schriek

Laat de hond maar lopen!

Honden moeten wettelijk aan de leiband als je gaat wandelen, maar af en toe willen de viervoeters toch even stevig de poten strekken. “Daarom is er veel vraag naar hondenlosloopweides”, aldus schepen Katleen Van Tyghem. In Schriek, tussen de Kleine Kerkweg en de Grote Kerkweg, niet ver van de kerktoren, heeft de gemeente een nieuwe losloopweide gecreëerd op gronden van Woonschakel Berg en Nete, de nieuwe naam van de Huisvestingsmaatschappij.

Er komen nog meer losloopweides

“Het is niet gemakkelijk om aan de vraag naar hondenlosloopweides te voldoen”, aldus Van Tyghem. “Dankzij de Huisvestingsmaatschappij kunnen we hier nu een vierde weide in Heist-op-den-Berg openen. Andere plaatsen waren honden kunnen loslopen zijn in Wiekevorst in de Winterwijk, aan het Hof van Riemen in Heist-centrum en in het provinciaal domein Averegten. En binnenkort komt er een grote weide in Itegen aan de boorden van de Grote Nete.  Dit is de eerste losloopweide ten zuiden van de N10. De oppervlakte is beperkt tot 6 are omdat we nog ruimte gelaten hebben voor de jaarlijkse Plantenmarkt van de Landelijke Gilde”.

Hondenpoep

“We zijn blij dat we dit lapje grond een nuttige bestemming kunnen geven”, aldus Kelly Van Tendeloo van Woonschakel Berg en Nete. “De huisvestingsmaatschappij heeft een aantal gronden waar niet onmiddellijk bouwplannen voor zijn. Hier hebben we ooit bomen op geplant naar aanleiding van een Kom Op Tegen Kanker campagne.” Het lokaal bestuur heeft ook een hondenpoepzuil voorzien waar hondenbaasjes de zakjes kunnen droppen. Dat is één van de bezorgdheden van de buren, die wel blij zijn met het initiatief, maar vrezen voor overlast van hondenpoep. “Van mij mogen ze hier gerust camera’s hangen om onwillige hondenbaasjes te betrappen”, aldus een buurman.

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Speciale promoties Check het hier