Nieuws uit de regio

31-08-2023 - Heist-op-den-Berg

Einde van de 'Verbist'-dynastie

Op de inhuldiging van het Diane-parkje tussen de Bergstraat en de Postweg nam ook Eric Verbist het woord namens de familie Verbist. Onverwacht kondigde hij echter ook aan dat hij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024 zich niet meer kandidaat zal stellen voor het Heistse gemeentebestuur. Dat betekent dat er vanaf 2025 waarschijnlijk een einde komt 66 jaar ‘Verbist’ in het Heistse gemeentebestuur, nadat vader Alfons Verbist in 1959 burgemeester werd tot 1976. Daarna werd zijn moeder Diane Verbist-Vanwijngaerden 6 jaar schepen en daarna 24 jaar burgemeester.

16 jaar schepen van Heist-op-den-Berg

Eric Verbist was, in het voetspoor van zijn ouders, 34 jaar advocaat aan de balie te Mechelen. Vandaag is hij actief in de verzekeringssector bij Ethias. In 2006 nam hij voor de eerste maal deel aan de gemeenteraadsverkiezingen, toen zijn moeder haar politieke carrière stopte.  Hij werd meteen schepen bevoegd voor Burgerzaken, Onderwijs, Senioren, Cursuscentrum, Juridische Zaken en Europa. Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2012 behaalde hij als lijstduwer meer dan 2.000 voorkeursstemmen, werd eerste schepen en hij behield dezelfde bevoegdheden. Na de verkiezingen van 2018 werd hij opnieuw schepen, door het samengaan van 5 verschillende partijen en de bijhorende schepencarrousel,  voor een periode van ongeveer 4 jaar.

Onderwijs en kerkhoven

Zijn belangrijkste verwezenlijkingen liggen vooral op vlak van het onderwijs in Heist, maar hij zal ook herinnerd worden aan de man die de Heistse kerkhoven grondig heeft heraangelegd, wat hem niet overal in dank werd afgenomen. Onze zijn schepenambt kwam er de constructie en ingebruikname van het nieuwe academiegebouw, de nieuwe basisschool in Pijpelheide en een forse subsidie voor de bouw van een nieuwe kleuterschool in Zonderschot waarvan de ontwerper volgend jaar wordt aangesteld. Eric stond ook mee aan de wieg van de gemeentelijke seniorendienst welke een belangrijke ondersteuning betekent voor de seniorenadviesraad. Hij zorgde ook voor de digitalisering van de dienst Burgerzaken en opwaardering van de huwelijksplechtigheden in de unieke trouwzaal op de berg (concept van ere-burgemeester mevrouw Verbist). De laatste jaren werkte hij aan een nieuw modern en eigentijds kerkhofreglement en een nieuw nieuwe concept van kerkhoven: van stenen vlakten naar groene parken met bezinningsplekken en aangepast aan de nieuwe begravingsgewoonten.

“Aan alles komt een einde”, aldus Eric Verbist, Het leven is eindig, elk verhaal is eindig en ook mijn politieke carrière. Na 3 legislaturen wil ik andere, jonge mensen kansen geven. Ik hou er aan om héél Heist te bedanken voor het jarenlange vertrouwen”. 31 augustus is de laatste dag van Verbist’s  schepenambt die nog gemeenteraadslid blijft tot eind 2024.

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Speciale promoties Check het hier