Nieuws uit de regio

29-05-2023 - Heist-op-den-Berg

Lions Club beloont geëngageerde studenten

Lionsclubs Juweel der Netevallei en Zuiderkempen Heist Westerlo moedigt studenten van het 5de en 6de middelbaar van Heist-op-den-Berg en Westerlo om met enkele collega’s  samen te werken aan een sociaal project. De meest overtuigende kunnen dan rekenen op een financiële steun vanuit de serviceclub. De finale vond plaats in de Sint-Lambertusschool waar de jury cheques uitdeelde van 250 tot 1.250 euro die ze kunnen besteden bij de verdere uitbouw van hun project.

In de finale zaten leerlingen van het Heilig-Hart en Sint-Lambertus uit Heist en van de  Dalton scholen en  SILA uit Westerlo “Jullie zijn allemaal winnaars” aldus een zichtbaar trotse Lions Zuiderkempen voorzitter Kristof Steegmans.” De insteek is duidelijk om leerlingen de kans te geven (h)erkend te worden voor hun engagement, in onze gemeenschap. Ze net dié prikkel te laten ervaren wat "iets doen voor een ander" betekent, als ze er met twee voeten zelf in staan. Begeleiders op school en het gekozen project zorgen samen voor een unieke ervaring in hun stappen naar het worden van een betrokken burger”.

Voor een jury mochten de leerlingen die de finale gehaald hadden, laten zien dat er veel betrokkenheid en warmte zit in hun projecten, het ene met een zeer persoonlijke toets, de andere met een duidelijk engagement.  Zo was er een actie voor Kom Op Tegen Kanker van iemand wiens mama pas aan kanker gestorven was. Een ander project was in het kader van de Westerlose vzw Prikkelvrij dat de bedoeling had om mensen met autisme of een andere beperking op een prikkelvrije manier naar de kapper te kunnen gaan.  Voor vzw Den Draai was er een project ‘Pamperschuif’, voor mensen in armoede met kleine kindjes voor wie het moeilijk is om dure luiers aan te schaffen.

Het scholenproject is destijds onstaan bij de Lions van Herentals en is hier verdergezet met scholen uit Heist en Westerlo. “We mogen gerust fier zijn op de inzet van deze jongens en meisjes die met hun GIP (Geïntegreerd project) getoond hebben”, aldus Steegmans.

 

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier