Nieuws uit de regio

09-05-2023 - Booischot

Ferm Jong Booischot breekt uit

Vaak hoor je: ‘Booischot is een dorp waar weinig georganiseerd wordt, we missen contact met onze dorpsgenoten.’ Dat kwam enkele jaren geleden ook tot uiting in een project van de provincie Antwerpen. Drie jonge Booischotse vrouwen willen daar verandering in brengen en willen, in het kader van de socio-culturele vereniging Ferm, een ontmoetingsplaats voor jonge vrouwen creëren, om wat meer leven in de Booischotse brouwerij te krijgen.

Een goeie start genomen

Vorig weekend  trokken 3 jonge Booischotse vrouwen, Cindy Vranken, Tine Aertgeerts en Annelieke Veragten naar de Chirofeesten in het centrum van Booischot . Daar hebben ze reclame gemaakt voor een nieuwe groep binnen Ferm Booischot. , namelijk Ferm Jong Booischot. In 2022 organiseerde deze groep de eerste twee workshops, handletteren en make-up, die meteen volzet waren.  Gesterkt door de reacties van de deelnemers organiseren zij in 2023 een hele reeks van workshops, gaande van juwelen maken en een macramé plantenhanger maken tot gezond fastfood koken en cocktails maken.  Gezien het succes van het handletteren komt dit ook terug aan bod.

Lang niet meer ‘Boerinnenbond’

Tijdens de opendeurdag het voorbije weekend konden de kinderen zich uitleven met enkele spelletjes terwijl de mama’s konden deelnemen aan een miniworkshop juwelen maken. “Ferm Booischot  is al jarenlang een gevestigde waarde in ons dorp, maar de activiteiten trekken vooral (jong)gepensioneerde vrouwen aan. Wij hopen dat we met ons initiatief heel wat jonge vrouwen in Booischot en omgeving kunnen aanspreken met onze workshops om zo wat meer leven in ons dorp te krijgen’ zeggen Cindy, Tine en Annelieke. Wie interesse heeft om hun aanbod door te nemen, zich in te schrijven of zelfs mee te werken aan de organisatie kan hen vinden op Facebook onder ‘Ferm Booischot’.

Ferm is ontstaan uit de Boerinnengilde, die dan later werd omgevormd tot KVLV (Katholieke Vereniging landelijke Vrouwen) en de laatste jaren in het socio-culturele landschap verder gaat onder de naam  ‘Ferm’ met als mannelijke tegenhanger de Landelijke gilde.

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier