Nieuws uit de regio

03-05-2023 - Heist-op-den-Berg

Heist is weer een beetje properder

Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg werkt al vele jaren met de organisatie Mooimakers voor het netjes houden van de omgeving. Daarvoor doet men onder meer beroep op ongeveer 200 groene peters en meters. Vanaf dit jaar gaan ze nog een stapje verder door zich te organiseren voor de River Clean Up Challenge. Het schepencollege gaf het goede voorbeeld door zelf met afvalzak en prikker de Heistse berg rond te trekken om afval te verzamelen.

Elk jaar belandt 11 miljard kilo plastic in de oceaan. Een groot deel van deze vervuiling komt via rivieren in onze oceanen terecht. Het doel is om het plastic te onderscheppen voordat het daar ooit aankomt. De River Clean Up Challenge loopt tot 8 juni streeft naar plasticvrije rivieren wereldwijd. De challenge bestaat er in om gedurende 10 minuutjes zwerfvuil op het land in te zamelen, zodat het niet in de rivier terecht komt. “Alle inspanningen samen, maken een groot verschil”, aldus milieuschepen Sarah Wouters.

De challenge waarvan het schepencollege het voorbeeld heeft gegeven bestaat uit 3 simpele stappen:
1. Neem een paar handschoenen en een vuilniszak
2. Ga naar buiten en ruim 10 minuten zwerfvuil op in je buurt
3. Deel je heldenfoto op social media en daag 3 vrienden uit om hetzelfde te doen

 

Decomundo

High-end Designmeubelen voor Binnen en Buiten.  

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Speciale promoties Check het hier