Nieuws uit de regio

26-01-2023 - Schriek

Wandelen tussen Schrieks witloof

Op zondag 29 januari organiseert wandelsportvereniging Neteland uit Duffel voor de 30ste keer de Witloofwandeling met vertrek en aankomst in het parochiecentrum van Schriek aan de Leo Kempenaersstraat. Zijn er in Duffel dan geen mooie plekjes om te wandelen? “Toch wel,” zegt voorzitter Luc Bernaerts, “maar in Schriek en omgeving  zijn veel trage wegen die, mede door de wandelevenementen, terug opgewaardeerd werden. In de zaal is een standje van de Schriekse landelijke gilde met de verkoop van grond-witloof”.

Meer dan 2000 wandelaars

 “Dit evenement is nog een traditie van 30 jaar geleden, gestart door mijn schoonbroer, toen Schriek nog een onontgonnen wandelgebied was. In Duffel wandelen we nog in april en oktober, maar de Witloofwandeling is de meest succesrijke met voor corona meer dan 2000 deelnemers..  Wij hebben ook een goeie samenwerking met de lokale Landelijke Gilde die, indien nodig, mee de kleine paadjes onderhoudt.  In de vertrek- en aankomstzaal hebben ze trouwens een stand waar het originele ‘grond’witloof wordt aangeboden. Naar verluid hebben ze, door de weersomstandigheden, een bijzonder moeilijk seizoen deze winter”.

Door de Schriekse tuinbouwvelden

Wsv Neteland heeft mooie nieuwe parcours uitgetekend van 5 tot 20 km met een rustplaats in zaal Magneet te Grootlo. De langste afstanden maken dan nog een extra lus richting het natuurgebied van Keerbergen. Daarbij worden vooral niet geasfalteerde wegen genomen met af een toe een privé-wag, waar we toestemming voor gevraagd hebben. “Dat is trouwens een van de leuke dingen aan het wandelen: je komt soms op plaatsen waar je anders helemaal niet kan komen.”, vertelt Bernaerts “Als we zondagmorgen om 7 u aan de zaal aankomen, staat daar dikwijls al een groep te wachten, precies of er iets gratis wordt weggegeven.  “Vroeger boden we bij aankomst frietjes met vol-au-vent, maar door een gebrek aan medewerkers houden we het bij soep, taart, pannenkoeken en broodjes”.

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Speciale promoties Check het hier