Nieuws uit de regio

12-01-2023 - Heist-op-den-Berg

Heistse jongeren brengen Griekse tragedie

Op vrijdag 13 januari (!) gaat in het HKT-theater aan de Kattestraat ‘Oedipus, een complex verhaal’ in première. De traditionele Griekse tragedie van Oedipus die zijn vader vermoordt en met zijn moeder naar bed gaat, werd door Tom Bruynooghe herwerkt tot een verhaal waarmee jongeren aan de slag kunnen gaan. Volgens regisseur Joost Van Nuffelen is de story voor de Heistse jongeren tussen 12 en 18 jaar niet te zwaar en zijn ze goed mee met het verhaal.

Lotsbestemming?

Een groepje studenten moet een toneelstuk bespreken voor school. Ze overwegen om iets te doen rond het verhaal van Oedipus. Al snel verweven de verschillende niveaus van het verhaal, hun eigen fantasie en werkelijkheid zich met elkaar. Is dit alles puur toeval of... ? Dit stuk geeft een kijk op hoe jongeren omgaan met dit verhaal.  Het geeft heel wat stof tot discussie over het leed dat de mensen uit die tijd ondergingen, over schuld of over ons lot. En misschien gaat het stuk ook wel over hoe bepaalde theoriën ons worden voorgeschoteld en die we zonder meer slikken, of net niet…

Cynthia en Joost

SHAKE! staat voor Startende Heistse Acteurs zorgen voor Kamertoneel Entertainment! Uiteraard mét een uitroepteken, want het gaat niet om zomaar een groepje jongeren die even wat toneel komen spelen. Het gaat om een hechte groep die elk jaar weer 8 maanden lang intensief samenwerken aan een stuk om het daarna gedurende 3 weekends aan het publiek te kunnen tonen.  Al vele jaren ontfermd Shake-mama Cynthia Van den Brande zich over de groep jongeren die de theatermicrobe voelen kriebelen. Dit seizoen heeft ze haar echtgenoot Joost Van Nuffelen gevraagd om de regie over de jonge bende te voeren. Joost heft al vele jaren ervaring in het Heists Kamertoneel, maar ook bij Toneelkring De Berthoutzonen in Hallaar. Zelf schreef hij al een komedie 3we verhuren den boven”.

Drie weekends

Op de planken zie je Eliano Chika, Emile Mertens, Fien Dyck, Floor Van Casteren, Hannah Welters, Ida Verhaegen, Karlijn Verhaegen, Lie Milis, Marthe Frederickx, Rhyss Van Nuffelen, Sien Huybrechts, Sien Verhaegen, Stan Verhaegen en Zoë Van Winckel. Opvoeringen op 13, 14, 17, 20, 21, 27 en 28 januari om 20 u en op 22 en 29 januari om 15 u. Reservatie via www.heistskamertoneel.be of telefonisch op 0470 86 17 79.

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier