Nieuws uit de regio

09-01-2023 - Heist-op-den-Berg

Jonge kunstenaars in Zwaneberg

Leerlingen van het 5de leerjaar van het Heilig Hart College hebben in november en december gewerkt met een echte kunstenares, Joke Van Canneyt, Het resultaat van hun kunstzinnige lessen is te zien in de hal van CC Zwaneberg waarbij ook papa’s en mama’s en opa’s en oma’s mochten komen kijken naar het resultaat.

Gastvrijheid

Basis was het jeugdboek 'Alles komt goed, altijd' van Kathleen Vereecken. Het verhaal speelt zich af tijdens Wereldoorlog I maar het is actueler dan ooit nu de oorlog in Oekraïne volop woedt. ”Dat is eigenlijk toevallig”, vertelt Joke Van Canneyt die door de Brusselse organisatie Muze is uitgestuurd naar Vlaamse scholen om met jongeren rond kunst te werken. “We gebruiken al een tijdje dit boek en oorlog is van alle tijden.  De belangrijkste boodschap die we willen brengen is er een van gastvrijheid, voor oorlogsslachtoffers of andere mensen op de vlucht. Zo hebben jongeren een werkje gemaakt dat ze aan hun voordeur kunnen hangen met als boodschap: ‘hier woont een gastvrij iemand’,” aldus Van Canneyt.

Buiten de school

De leerlingen van meester Jan en juffrouw Liesbeth gebruikten diverse media en materialen, tot zelfs Google Maps. Ze maakten beelden, tekeningen en en werd zelfs gefilosofeerd. De begeleidende kunstenares was tevreden dat ze het resultaat buiten te schoolmuren kon tonen aan de buitenwereld zodat het ook zichtbaar werd voor andere mensen. ‘Het resultaat van een hartverwarmende samenwerking”, aldus Van Canneyt.

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Speciale promoties Check het hier