Nieuws uit de regio

21-11-2022 - Heist-op-den-Berg

Wie ging er naar de Heistse tekenacademie?

Op 4 juli 1897 ging de ‘Heystse Teekenschool’ van start. 125 jaar later is die uitgegroeid tot de Gemeentelijke Academie voor Beeldende en Toegepaste Kunsten. 125 jaar geleden waren er 40 leerlingen, vandaag zijn er dat 1.140. Om deze verjaardag op gepaste wijze te vieren, wil men een tentoonstelling opzetten met afstudeerwerken die de leerlingen die voorbije periode gemaakt hebben. Geselecteerde werken komen op een expo van 3 tot en met 19 februari in CC Zwaneberg en in de nieuwe tentoonstellingsruimte van de academie.

Overal tekenschool

125 jaar na de start onderstrepen de cijfers van het aantal leerlingen de levenskracht van de academie. Ze is zonder twijfel betekenisvol en heeft duidelijk een plaats verworven in het dagelijkse leven van velen. De meer dan 1000 leerlingen zitten niet alleen in het vernieuwde hoofdgebouw aan de Oude Godstraat, maar de academie heeft voor kinderen klaslokalen in Heist-station, Hallaar, Itegem, Pijpelheide, Schriek, Wiekevorst tot zelfs in Putte.

Geen wedstrijd, wel geschiedenis

De Academie Beeld is fier op die 125 jaar geschiedenis! Als instelling die beeld als taal gebruikt, wil ze dat vieren met een tentoonstelling die terugkijkt in de tijd. Wat is in jouw ogen het beste werk ooit dat in onze academie tot stand kwam? Het maakt niet uit wat het onderwerp is of welke techniek gebruikt werd en ook al is het van vele jaren geleden.  Bezorg je inzending met een foto voor 12 december aan directie@tekenacademieheist.be . Hou er rekening mee dat het werk een ophangsysteem zou moeten hebben (tenzij het 3D-werken zijn). In de loop van december maakt een team van directie en leerkrachten van de academie een selectie op basis van techniek en onderwerp en brengt de geselecteerden per mail op de hoogte. In die selectie kijken ze naar inzendingen die een boeiend en representatief beeld geven van 125 jaar academie. Niet-selectie heeft dus niets te maken met een oordeel over kwaliteit.

Meer info:  015 46 17 00, tekenacademie@heist-op-den-berg.be

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier