Nieuws uit de regio

08-11-2022 - Grasheide

Saartje Vandendriessche plant bomen in Putte

Aan de Zandweg in Grasheide organiseert Natuurpunt De Putter volgende zondag een grote boomplantactie waarbij ook het publiek welkom is om mee te werken. Het wordt waarschijnlijk een van de grootste boomplantacties in Vlaanderen. Als ambassadeur van Dela, één van de sponserende bedrijven, zal ook VRT-presentatrice Saartje Vandendriessche mee de handen uit de mouwen komen steken. Samen met burgemeester Peter Gysbrechts en schepen van leefmilieu Jeroen De Cuyper zal ze vanaf 14 u een deel van de 13.000 bomen in de grond te steken.

Nog even wachten tot het een ‘bos’ is

Lucien Verschoren, plaatselijk Natuurpuntvoorzitter, is verheugd: “Er worden zowel grote soorten, als kleine bomen en stuiken geplant, rekening houdend met de standplaats en het type bodem. De extra bomen zullen zorgen voor een verhoging van de biodiversiteit in onze omgeving. Uiteraard zullen we nog even geduld moeten hebben vooraleer we dit echt een ‘bos’ kunnen noemen”. Natuurpunt heeft het terrein van 6 ha kunnen aankopen dankzij een uitzonderlijke subsidie van de gemeente Putte van 100.000 euro. De bedoeling is om het gebied te laten erkennen als natuurreservaat. “Langs de Zandweg is het makkelijk bereikbaar waardoor het ook voor wandelaars een nieuwe trekpleister zal worden met enkele nieuwe wandelwegen”, aldus Jeroen De Cuyper, “Het Schopbos, naar de omschrijving op de kadasterkaarten, wordt het 2de natuurgebied in Grasheide”.

Grootste plantactie in Vlaanderen

“Deze winter zullen we nog grote boomplantacties organiseren, in samenwerking met enkele bedrijven, zodat we aan 40.000 nieuwe bomen komen”, vult Peter Gysbrechts aan. “Onder meer in Beerzel hebben we nog een groot boomplantingsproject op stapel staan voor de volgende weken en maanden. Daarmee overschrijden we ruimschoots onze doelstelling van 10.000 bomen en Putte, rekening houdend met het aantal inwoners, één van de beste boomplanters in Vlaanderen”.  Wie Saartje Vandendriessche een handje wil toesteken zal best een spade meebrengen. Afspraak vanaf 14 u aan de rustbank van de Zandweg, het straatje tussen de Haachtsebaan en de Grensstraat in Grasheide. Meer info bij de voorzitter van Natuurpunt op 0496 98 64 39

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier