Nieuws uit de regio

28-09-2022 - Heist-op-den-Berg

Berlaarse kunstenaar in Zwaneberg

In de exporuimte van Cultuurcentrum Zwaneberg loopt vanaf zondag 2 oktober tot zondag 6 november een solotententoonstelling van Denie Put (°1991, Berlaar). De kunstenaar, die ooit in de Lostraat te Heist woonde, is naast leraar aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen ook voetballer bij SK Rita Berlaar. Hij is ook de eerste artiest die een unieke solotentoonstelling krijgt in Zwaneberg. Zaterdag 1 oktober is van 14 tot 18 u de vernissage met om 15 u een openingswoord van kunstschrijver en journalist Tamara Beheydt.

Diverse materialen

Put beschrijft zijn eigen schilderijen als ‘labyrinten van lagen’. Dit is geen overdrijving. Op het doek laat hij zich leiden door wat zijn materialen hem bieden. Hij experimenteert met een veelheid aan materialen, van olieverf en acrylverf tot balpen, potlood en verfrollen. Recenter verkent hij ook de eigenschappen van inkt, die een nieuwe fluïditeit in de werken introduceert. Kleine ‘foutjes’ en toevalligheden inspireren hem tot nieuwe vormen of ideeën. De meeste van zijn schilderijen tonen een onderliggende reliëf of textuur, gevormd door de vele lagen van voorgaande pogingen en experimenten op het doek. De laatste tijd probeert hij zich ook met beelden uit te drukken me teen prachtig monumentaal beeld in het midden van de tentoonstelling.

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier