Nieuws uit de regio

27-09-2022 - Booischot

Sporthal De Lichten in 't nieuw

Met kleine receptie werden de gerenoveerde accommodaties van sporthal De Lichten aan de Kloosterveldstraat in gebruik genomen. Nadat vorig jaar de hal een nieuwe sportvloer kreeg, werden nu de inkomhal, kleedkamers en douches onder handen genomen. Schepen van sport  Eva Van den Brande kondigde ook de plannen aan om de volledige site onder handen te nemen, waarbij de paardenpiste verdwijnt en enkele nieuwe sportterreinen worden aangelegd, terwijl ook de moeilijke waterhuishouding wordt onder handen genomen.

Moderne douches en kleedkamers

“De sporthal De Lichten dateert van 1985 en werd opgericht toen de toenmalige ‘blaas’ (opblaasbare infrastructuur) werd weggeblazen door een storm”, begint Eva Van den Brande het verhaal,  “Na 37 jaar was het tijd om het sanitair en de kleedkamers te vernieuwen. Vroeger waren de kleedkamers per twee verbonden door een douchecel. Op drukke momenten, wanneer er bijvoorbeeld zowel volleybal-, voetbal-, softbal- als atletiekploegen actief waren, zorgde dat voor problemen bij de kleedkamerverdeling. Alle kleedkamers werden nu ontdubbeld om de capaciteit te verhogen. Zo zijn er zes beschikbare kleedkamers met douchecel om te verdelen onder mannen, vrouwen en kinderen, thuisploegen en tegenpartijen.” In de nieuwe installaties is onder meer een systeem opgenomen om de legionellabacterie – een veel voorkomend probleem in sportdouches – te vermijden.  De nieuwe acrylaatvloer is bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Openbaar toilet

Kleedkamer 1 met de bijbehorende douchecel en het toilet voor personen met een handicap zijn met een doorgang van 1,20 meter volledig toegankelijk gemaakt voor sportrolstoelen. Voor de occasionele sporters of wandelaars buiten de openingsuren is er aan de buitenzijde van de zaal een openbaar toilet dat 24/7 beschikbaar is. “Het eerste openbare toilet in Heist-op-den-Berg dat de gemeente realiseert”, aldus de sportschepen die haar medewerkster Jessy Meuris feliciteerde voor de coördinatie van de werken. Alles samen heeft de huidige renovatie ongeveer 210.000 euro gekost.

Nieuwe sportterreinen

Een studiebureel heeft plannen gemaakt om de hele sportsite rond De Lichten onder handen te nemen. De paardenpiste zou verdwijnen, net als de versleten tennisvelden. Op het voetbalterrein komt een volwaardige baseball-veld en een softbalplein, zodat de Afterburners al hun matchen in Booischot kunnen spelen. Er komen ook 3 beachvelden zodat hier in de zomer officiële beachvolleybal-tornooien kunnen georganiseerd worden. Daarnaast zouden er nog petanquevelden komen, voorzieningen voor de atletiekclub en voor toeschouwers en een vijver om de waterhuishouding in orde te maken. De plannen moeten nog wel voorgelegd worden aan de verschillende adviesraden en sportverenigingen. De volledige realisatie zal dus nog een tijdje op zich laten wachten.

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier