Nieuws uit de regio

26-09-2022 - Heist-op-den-Berg

E.H. Toon Bulckens overleden

Op maandag 26 september is E.H. Toon Bulckens (83) overleden in zijn woning aan de Collegestraat te Heist-Station. Toon droeg de laatste jaren als  priester in verschillende Heistse parochies de misviering op maar was vooral bekend als leraar op het H.Hartcollege en nog meer als proost van de Chiro op Heist-statie. De dag voor zijn overlijden had hij samen met de Chiroleiding de misviering van zondag 2 oktober nog voorbereid, ter gelegenheid van de viering 75 jaar Chiro Heist-Station.  De feestelijkheden gaan nog wel door, maar in een aangepaste versie.

Heilig Hartcollege

Toon Bulckens werd geboren op 9 januari 1939 en werd priester gewijd in 1962. In september van dat jaar ging hij aan de slag in het Heilig-Hartcollege waar enkele jaren daarvoor de afdeling Latijn-Grieks was opgericht. Hij gaf vooral het vak ‘Latijn’ en natuurlijk ook ‘godsdienst’. In het ‘oude college’  nam hij ook de taak van begeleiding van jonge leerkrachten op zijn schouders, net als het organiseren van sportactiviteiten tot zelfs het opstellen van de uurroosters. Kortom, het college kon in vele facetten op hem rekenen; Veel honderden, om niet te zeggen duizenden Heistenaren, hebben bij hem in de klas gezeten, want het college was zijn enige werkgever.

Chiro

Daarnaast was Bulckens ook actief in het parochieleven op Heist-Station waar hij vooral de jeugdwerking onder zijn hoede nam. Niet alleen de Eerste Communie en het Vormsel, maar vooral de plaatselijke Chiro-jeugdbeweging is steeds zijn grote passie geweest.

Toen Toon op 60-jarige leeftijd met  pensioen ging, heeft hij aanvaard om nog heel wat parochiewerk te doen, in Pijpelheide, in de H.-Hartparochie en in steeds meerdere parochies in het kader van de noodzakelijke  samenwerking die  tenslotte werd georganiseerd in de Pastorale Eenheid Mozes. Ook in de woonzorgcentra Berkenhof en Ten Kerselaere ging hij voor in misvieringen. Op maandagmiddag werd hij gevonden door zijn kompaan E.H. Jef Bats, met wie hij ’s middags regelmatig samen at. Toon Bulckens wordt zaterdag 1 oktober om 10 u begraven in zijn parochiekerk aan de H.Hartstraat.

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Speciale promoties Check het hier