Nieuws uit de regio

19-09-2022 - Heist-op-den-Berg

Fabiola tegen de vlakte

Op maandagochtend 19 september werd begonnen met de definitieve sloop van dancing Fabiola. De laatste jaren diende het nog als afhaalpunt voor de Collect & Go van Colruyt maar de site moet nu plaats ruimen voor de grote ‘ovonde’ (rotonde met ondergrondse kruisingen voor fietsers). Een afvaardiging van het Heistse schepencollege kwam nog snel afscheid nemen van de iconische dancing die 11 jaar geleden definitief de deuren sloot.

Polonaise

De dancing werd opgericht in 1969 en kende verschillende uitbaters tot Jos Verstrepen het etablissement in 1975 kocht van de familie Caluwaert.  Hij maakte er de iconische dancing voor senioren van, eerst met een Decap-orgel, later met discobar. Door de week stopten er verschillende bussen met gepensioneerden en op vrijdagavond organiseerden verenigingen hun feest of was het vrijgezellenbal. Zondag 25 september 2011 sloot Fabiola definitief  haar deuren met een polonaise op de gewestweg. Jos Verstrepen heeft wel de lichtreclame gerecupereerd en die hangt nu aan zijn villa langs de Liersesteenweg in Begijnendijk.

5de arm op de rotonde

“Het kruispunt van de N10 met de N15  zal in de volksmond nog vele jaren het Fabiola-kruispunt blijven”, vertelt burgemeester Jan Moons “net als de site van de gemeentelijke technische dienst voor velen nog de ‘verbrandingsoven’ is, niettegenstaande die al enkele tientallen jaren verdwenen is”. Het gebouw moet plaats maken voor de 5de arm op de rotonde die een rechtstreekse toegang zal geven tot het Heistse industriepark en het nieuwe winkelcomplex dat de Colruyt-groep zal oprichten op de site van het vroegere kruideierswarenbedrijf Heylens.

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Speciale promoties Check het hier