Nieuws uit de regio

18-09-2022 - Wiekevorst

Het 'honneke' wordt ingehuldigd op Wiekevorsts Dorpsfeest

Op zaterdag 24 september vindt de tweede editie van het Dorpsfeest Wiekevorst plaats. Na de succesvolle editie van 2019 en na een corona-pauze staan 18 lokale verenigingen weer te popelen om zich te tonen aan het dorp. Bij deze wordt ook officieel het dorpsmonument het ‘Honneke’ ingehuldigd. Het idee komt van het bekende plaatselijke versje: ‘Hedde deust, goa noa Wiekeveust, der is doa een honneke en da pist in a monneke’.Daarnaast is er nog heel wat randanimatie dat extra leven in de brouwerij zal brengen.

18 lokale verenigingen

Vanaf 14u starten de activiteiten onder de kerktoren van Wiekevorst met een optocht van de K.F. Onafhankelijkheid  en de Sint-Jansvriendens. Beide fanfares slaan de muzikale handen in elkaar om samen uw oren te bekoren. Hun optocht richting het podium is het startschot van deze feestelijke dag. Een verenigingsmarkt op het plein rond de kerk vormt de basis. De perfecte gelegenheid om kennis te maken met de werking van de lokale verenigingen. Dit wordt aangevuld met live optredens van muziek en dans én kinderanimatie. Randactiviteiten die zeker het vermelden waard zijn, zijn onder andere een springkasteel, het dorpsspel van KLJ Wiekevorst, een mini-tractor parcours van de Landelijke Gilde en de spectaculaireHoge Hakken Race waarvoor u alvast de enkels kan beginnen trainen. Inschrijven kan de dag zelf bij de vrouwen van Jong Ferm.

Het Honneke

Het beeld van het Honneke  is ontworpen door Berlinda Vervloet als een soort Manneke Pist met een fonteintje. Het werd gefabriceerd in de beeldhouwershal van de academie aan de Liersesteenweg en zal omstreeks 14h45 worden onthuld. Berlinda uit Berlaar voelde zich aangesproken door het ludieke karakter en de humor van het versje. Bovendien was het haar niet onbekend, omdat haar moeder - uit Wiekevorst afkomstig – het vaak opzegde. In haar kinderlijke fantasie dacht Berlinda dat je bij het hondje kon bestellen wat je graag wou drinken, cola of limonade of iets ander`s.

Tot de late uurtjes

 Avonds wordt de barbecue aangestoken om lekker te kunnen dineren. Indien u wilt meegenieten, dient u zich hiervoor in te schrijven. Dit kan zowel online als op papier, meer info op de Facebook pagina van Dorpsfeest Wiekevorst. De dag wordt afgesloten met een dansfeest waarop iedereen de benen kan losgooien. De beats worden verzorgd door Wiekevorsts dj-talent.Dorp

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier