Nieuws uit de regio

14-09-2022 - Heist-op-den-Berg

Herfst-opendeur opnieuw in vol ornaat

Nadat vorig jaar de herfst-opendeur in de Bergstraat nog in mineur was, heeft het Bergstraatcomité alles uit de kast gehaald om op zondag 18 september de bezoekers weer hartelijk te ontvangen. Van 13 tot 17 u zetten de Bergstraathandelaars hun beste beentje voor en is er heel wat randanimatie te beleven met enkele nieuwe attracties uit Nederland. Peter Van de Nouweland, voorzitter van het organisatiecomité, betreurt wel dat het gemeentebestuur op dezelfde dag het Feest van de Heistenaar organiseert in Booischot.

Een straat vol animatie

Na een schitterende zomer wordt het najaar stevig ingezet met het Herfstfestival in de Bergstraat, een ideale uitstap voor het hele gezin. In de verschillende boetieks worden  de najaarscollecties voorgesteld en is nu een uitgebreide keuze om uw garderobe voor de komende maanden aan te vullen. De terrasjes zijn extra gepoetst om de shoppende Bergstraatbezoeker een hapje en tapje te bezorgen. Voor de animatie heeft het Bergstraatcomité beroep gedaan op  vaste waarden als de ballonplooiers, clowns en demonstraties van dansstudio Kick-it. Maar er komen ook extra’s zoals originele acts op stelten  uit Nederland of een muzikaal kermispaard en een vlooiencircus.

Voddemétbezoekers

“De Bergstraat is volledig verkeersvrij en de winkels openen al om 13 u hun deuren”, vertelt Peter “Op die manier hopen we ook wat bezoekers van de Voddemét aan te trekken. Omdat we merkten dat ’s avonds de fut er wat uit is, stopt de animatie rond 17 u. We kunnen nu ook al de afspraak maken voor de eindejaars zondagen in de Bergstraat. Helaas geen Kerstmarkt meer. Daar hebben we veel in geïnvesteerd als Bergstraatcomité, maar dat was niet vol te houden. We zullen wel in december extra middlen steken in onze koopzondagen”.

Feest van de Heistenaar

Er is op 18 september heel wat te doen in de regio van autoloze zondagen tot 80 jaar Chiro in Hallaar. Maar de organisatie van het Feest van de Heistenaar vind Van de Nouweland niet oké. “Onze Herfst-opendeur is al 20 jaar op dezelfde zondag. Het is dan wel ongelukkig dat het gemeentebestuur dat het gemeentebestuur Heistse families op deze datum uitnodigt in een bos in Booischot, terwijl hier zoveel te beleven is”.

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Speciale promoties Check het hier