Nieuws uit de regio

09-09-2022 - Schriek

Ezels op de Dreef

Tot net na WOII stond er in Schriek een prestigieus kasteel, omstreeks 1730 opgetrokken door graaf Karel Van der Stegen. De heren van Schriek waren een adelijke familie van formaat, maar helaas blijven alleen de fundamenten van het kasteel nog over.  Wel staan de 2 bijhorende kasteelhoeves nog steeds op de Schriekstraat. Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 11 september staat het kasteel opnieuw in de belangstelling. Van de kerk naar de vroegere kasteelsite is er vandaag een kleine wandeling. Onderweg is er wat animatie met ezeltjes van een lid van het kerkfabriek die door kinderen en grotere dierenliefhebbers mogen geknuffeld worden.

In de Sint-Jan-Baptistkerk van Schriek hadden de kasteelfamilie een privé kapel. Zondag is er in de kerk een kleine tentoonstelling van oude kaarten en foto’s waarop je kan zien hoe het kasteel er uit zag.  Er zijn er gegidste rondleidingen die starten om het uur: 13u, 14u, 15u, 16u en 17u. De rondleiding duurt telkens ca. 45 min Op de weg van de kerk naar het vroegere kasteel van Schriek lag er een mooie met bomen omzoomde dreef. Het tracé is er nog steeds, maar is nu de verkaveling de Dreef en een trage weg tot aan de Heilige Antonius van Paduakapel. Aan de kerk vertrekt een korte wandeling (ca. 1 à 2 km) via de oude dreef voorbij 'de remises' van Schriek. Dat zijn de hoevegebouwen die stille getuigen zijn van het verdwenen kasteeldomein. Een kleine brochure verschaft de nodige uitleg. Kinderen die dat willen – maar evengoed iedereen die graag met dieren omgaat – kunnen een kort ‘knuffelmoment’ inlassen met ezeltjes die langs de dreef staan.

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Speciale promoties Check het hier