Nieuws uit de regio

23-06-2022 - Heist-op-den-Berg

Voor de stille genieters in Heist

In de zomermaanden is er veel ambiance te beleven in de regio Heist, van de Heistse braderij tot de Sint Bernardusfeesten in Schriek eind augustus. Maar ook voor wie het wat rustiger aan wil doen is er veel te beleven: De Bergconcerten trekken rond in heel de gemeente en de Zomerschilderdagen, meer dan  jaar geleden een Heistse uitvinding, zijn ondertussen uitgezworven naar naburige gemeenten.

In mei zijn er al enkele Bergconcerten geweest van de reeks Bergconcerten On Tour. De eerste die nu aan bod komt zijn de Berthoutzonen die zaterdagavond  juni om 19 u spelen op de speelplaats van de oude jongensschool aan de Leopoldlei in Hallaar. Bij regenweer trekken ze naar binnen in het vlakbij gelegen pingponglokaal. Andere concerten die nu al geprogrammeerd staan zijn:
-             Op 3 juli 2022, om 11 u in  het Kasteelpark Ter Laken, Booischot: KF Sint-Cecilia Booischot

-             Op 10 juli 2022, van 10 tot 12 op de Voddemèt in Heist: Murgafanfare Agrum

-             OP 25 september 2022, vanaf 11 u  op het Kerkplein boven op de Heistse berg: Jachthoorngroep Waldo

De Zomerschilderdagen, die einde vorige eeuw in het leven werden geroepen door de Heistse toeristische dienst zijn ondertussen uitgegroeid tot een traditie die ook in andere gemeenten van tel is. De Zomerschilderdagen worden nu georganiseerd onder de koepel van Kempens Karakter, maar worden nog steeds aangestuurd van uit de Heistse toeristische dienst aan de Poststraat met dezelfde principes als ongeveer 30 jaar geleden: Op mooie, idyllische plaatsen verzamelen tot 100 kunstenaars die een ganse dag met penseel of potlood aan de slag gaan, terwijl het publiek kan mee genieten van het ontstaan van een mooi kunstwerk.  De organisatie voorziet geen eigen catering, maar op  de meeste plaatsen is er in de buurt wel een drankje verkrijgbaar.

Het programma van de Zomerschilderdagen voor 2022, telkens op dinsdag van
05/07/2022 Visvijver ’t Bieswater Putte

12/07/2022 Lakenhal Herentals

19/07/2022 Engels Huis en Spinhoeve Bouwel

26/07/2022 Sluizen en Buulmolen Olen

02/8/2022 Schranshoeve Lille

09/08/2022 Kasteeldomein Zellaer Bonheiden

16/08/2022 Boerderij Averegten Hallaar

23/08/2022 De Prairie Hulshout

30/08/2022 Hof van Rameyen Berlaar

Voor de laatste nieuwtjes en foto’s, neem een kijkje op www.facebook.com/zomerschilderdagen . Ook op www.kempenskarakter.be vind je ook meer info over de locaties.

 

 

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier