Nieuws uit de regio

11-06-2022 - Hallaar

Ten Kerselaeredirecteur fietst voor diabetes

Op zaterdag 11 juni vertrekken 17 leden van het Diabetes Liga Cycling Team al fietsend vanuit Gent naar de voet van de Galibier in Valloire, Frankrijk. Eén onder hen is Paul Van Tendeloo, algemeen directeur Woonzorg Emmaus en voormalig directeur van Ten Kerselaere in Hallaar. Van Tendeloo is ondertussen al sedert een tiental jaar Diabetes type 1 patiënt en wil met Cycling4diabetes centen inzamelen in voor kinderen en jongeren met diabetes.

“Zelf had ik tot mijn diagnosestelling in 2012 amper gefietst. Mijn Transalp moto verkocht ik en eenracefiets kwam in de plaats. No sweat, no glory… Ondertussen heb ik het fietsvirus goed te pakken. Gezonde voeding, stress zoveel mogelijk vermijden en veel bewegen zijn de sleutelwoorden. Fietsen helpt me enorm daarbij. Als het enigszins mogelijk ik, laat ik de auto aan de kant staan en neem mijn fiets, ook voor werktrajecten, ver weg van de dagelijkse files én veel duurzamer qua verplaatsing. Dit jaar, de kaap van 60 jaar ruim overschreden, fiets ik dus mee met het Cycling4Diabetes Team, ondertussen allemaal vrienden.

In 6 dagen legt het team een pittige fietstocht van ruim 900 kilometers en 8.500 hoogtemeters af. Apotheose is zaterdag 18 juni, met de beklimming van de 2642 meter hoge Col du Galibier in kader van Climbing for Life. Met alle verzamelde fondsen krijgen kinderen en jongeren met diabetes die het (financieel) moeilijk hebben, de kans om deel te nemen aan sportkampen en vakanties op maat. Deze vakanties worden al jaren georganiseerd door de Diabetes Liga en spelen een belangrijke rol om als kind of jongere op een kwalitatieve manier te leven met diabetes. Tijdens deze kampen kunnen ze zichzelf zijn, leren ze van elkaar en kunnen ze zich onbezorgd amuseren met hun leeftijdsgenoten. Dankzij de deskundige medische begeleiding bieden deze vakanties een zorgeloze periode voor de kinderen alsook voor de ouders. Elke 380€ geeft een kind of jongere de kans om zorgeloos op vakantie te gaan.

Meer info of een gift doen kan via https://www.diabetes.be/nl/diabetesligacyclingteam

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier