Nieuws uit de regio

08-06-2022 - Putte

Zelf pompier spelen

Wie zondag 12 juni een kijkje wil gaan nemen op de Putse Feesten, kan misschien ook even langs gaan bij de brandweerpost van Rivierenland aan de Mechelbaan te Putte. Daar staan tussen 10 en 18 u de poorten van de Putse brandweerkazerne open voor jong en oud. “Normaal doen we dat om de 2 jaar”, vertelt Koen Lambrechts van de Putse brandweer, “maar om de gekende reden was het nu 4 jaar geleden dat we onze deuren nog eens hebben open gezet.”

De Putse pompiers hebben er voor gezorgd dat er heel wat te beleven valt. Je kan er dan leren hoe iemand in nood te helpen, wat te doen wanneer er brand uitbreekt bij je thuis of hoe je moet reageren wanneer je een prioritair voertuig met zwaailichten en sirene tegenkomt. Ook  voor kandidaat brandweerlui is er de nodige info. Er zijn diverse demonstraties zoals de traditionele keukenbrand waarbij een frietketel moet geblust worden. Er wordt ook getoond hoe iemand die gekneld zit in een auto na een verkeersongeluk wordt bevrijd. Spectaculair is de demonstratie  met de hoogwerker waarbij een zwaar hulpbehoevende patiënt op een brancard vanuit een hoog gebouw naar beneden wordt gehaald.  De kleinsten kunnen zelf een brand blussen of een ritje maken met een echte brandweerwagen. Uiteraard wordt er ook een drankje en hamburgers en ijsjes voorzien, kortom alles om er een leuke en leerzame uitstap van te maken.

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier