Nieuws uit de regio

05-06-2022 - Wiekevorst

20 jaar noten op hun zang

In 1999 werd het toenmalige jeugdkoor in Wiekevorst, toen onder leiding van Lea Verelst, aangevuld met enkele ouders. Dat viel bij de volwassenen zo in de smaak dat in het jaar 2000  plannen werden gesmeed om samen een koor te vormen. Normaal gezien moest 2 jaar gelden dan het 20-jarig jubileum gevierd worden, maar om de gekende redenen kon dat niet doorgaan. Het Wiekevorstse koor brengt nu op 11 en 12 juni jaar jubileumconcert in de parochiezaal aan Wiekevorstdorp in Wiekevorst.

De eerste dirigent in 2000 was Martine Stevens en de eerste naam van het koor was De Mama’s en de Papa’s, een duidelijke verwijzing naar hun ontstaan. In 2005, ter gelegenheid van het eerste lustrum, werd een nieuwe naam gekozen: Famos, een afleiding van Fathers en Mothers. Met Erna Verlinden en Patrick De Meester waren er tussendoor nog enkele andere dirigenten, maar sedert 2008 wordt het vierstemmig koor geleid door Jeannine Van de Moer.

Daarnaast is er ook het strijkersensemble Salabert, ontstaan uit een groep vrienden die samen graag musiceren. Het eerste concert dat ze samen met Famos deden was het Valentijnsconcert in 2013. Samen deden ze ook de Remeberconcerten in 2014 en 2018 ter gelegenheid van de herdenkingen van Den Grooten Oorlog.  Ook dit jaar zorgen ze weer voor ondersteuning van de jubileumconcerten waarbij Famos het beste uit de voorbije 20 jaar zal brengen, onder meer fragmenten het de succesvolle Muscial Journey uit 2016. Aan de piano zorgt Irene Goossens voor de begeleiding.

Kaarten voor dit concert in de Wiekevorstse parochiezaal op zaterdag 11 juni om 20 u en op zondag 12 juni om 15 u zijn te verkrijgen bij Willy Goyvaerts op 014/26.02.53 of via e-mail op famos@telenet.be

In het Gildenhuis tegenover de Wiekevorstse kerk is er op zondag 12 juni van 10 tot 13 u, een tentoonstelling te bezichtigen over 20 jaar Famos. Ook voor of na het concert is deze tentoonstelling te bekijken.

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier